11. helmikuuta 2017

Pienen pojan synttärikakut (kasviskakkua ja valkosuklaakakku vadelmilla)

Flunssa perhana on vallannut Kääpiölinnan, joten jutut on olleet taas aika vähissä. Ensin kipeänä oli tyttö, sitten pikkumies ja nyt minä ja mies. Kuumetta ei onneksi ole, mutta muuten olo on kyllä aika kurja. Ruokapuoli on ollut vähän sitä sun tätä, eli mitä vain nopeasti ja helposti saa laitettua. 

Kun ei kerran ole ruoasta kerrottavaa, niin laitetaanpas jakoon miehen veljenpojalle tehdyn kakun ohje. Pikkumies täytti 4 ja kovasti toivoi Ryhmä Hau-kakkua. Ja nimenomaan Rekkua. Hieman tuon hahmon valmistaminen otti hietaa, mutta ehkä sen Rekuksi tunnistaa. 

Makujen puolesta sain aikalailla vapaat kädet, joten testasin pitkästä aikaa valkosuklaa-vadelmatäytettä. Ihan ok tämä oli. Ei liian makeaa, vaikka sitä vähän pelkäsin. 


Rekku-kakku


Ryhmä Hau-kakku (valkosuklaa-vadelmatäytekakku)

Pohja:
6 kananmunaa 
sokeria
vehnäjauhoja
perunajauhoja
1½ tl leivinjauhetta
Kostutus:
Spriteä
Valkosuklaavaahto:
6 dl vispikermaa
200 g valkosuklaata
200 g vaniljatuorejuustoa
2-4 rkl vaniljakreemijauhetta
Lisäksi:
300-400 g vadelmia
Päälle:
6 dl vispikermaa
3-4 rkl vaniljakreemijauhetta
maun mukaan tomusokeria
vihreää elintarvikeväriä
Koristeet:
sokerimassaa
oranssia ja vihreää sokeria

  Valmista kakkupohja mielellään täyttämistä edeltävänä päivänä. Punnitse munat. Kerro munien paino 0,7:llä, jolloin saat tarvittavan sokerin painon. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Kerro munien paino 0,7:llä, jolloin saat tarvittavan perunajauhojen määrän. Sekoita perunajauhot ja leivinjauhe keskenään ja siivilöi muna-sokerivaahtoon. Nostele taikina sekaisin. 
  Voitele halk. 24-25 cm vuoka. Kaada taikina vuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, tai kunnes pohja on kypsä. Anna pohjan jäähtyä.
  Valmista valkosuklaamousse. Paloittele valkosuklaa mikron kestävään kulhoon ja sulata pienissä pätkissä välillä hyvin sekoitellen. Varo ettei suklaan joukkoon pääse yhtään kosteutta. Jätä suklaa hetkeksi jäähtymään.
  Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto ja vaniljakreemijauhetta. Kaada joukkoon suklaa ohuena nauhana samalla vatkaten. 
  Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Nosta alin levy tarjoilualustalle tai kakkupahvin päälle. Halutessasi voit koota kakun rengasvuokaan tai irtopohjavuoan reunan sisään. Kostuta pohja spritellä. Levitä päälle puolet vaahdosta ja vaahdon päälle puolet sulaneista vadelmista. Nosta päälle toinen kakkulevy, kostuta ja täytä. Nosta päälle viimeinen kakkulevy, kostuta ja peitä kakku kelmulla. Anna tekeytyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.
  Kuorrutus: Mittaa 2 desiä kermaa kulhoon. Lisää maun mukaan tomusokeria sekä vihreää pastaväriä. Vatkaa vaahdoksi. Kaada loput kermat toiseen kulhoon, lisää vaniljakreemijauhe sekä maun mukaan tomusokeria. Vatkaa kauniiksi vaahdoksi. 
  Levitä ohut kerros valkoista kermavaahtoa kakun reunoille. Levitä kakun päälle tasainen, paksumpi kerros kermaa. Levitä alareunaan vihreää vaahtoa. Lisää halutessa sinne tänne nokko valkoista vaahtoa ja tasoita pinta. Pursota loppu vihreä vaahto kakun alaosaan. Pursota kakun päälle koristepursotukset valkoisella vaahdolla. 
  Ripottele värilliset sokerit kakun reunoille ja nosta koristeet päälle mielellään juuri ennen tarjoilua. Jos haluat, voit sivellä massakoristeiden pohjat valkosuklaalla, jolloin ne kestävät kerman päällä paremmin. 

Juhliin matkasi myös tutulla ohjeella valmistettu kasvisvoileipäkakku. Kakun tein tällä kertaa pyöreään, halkaisijaltaan 24 senttiseen vuokaan. Leipiä meni vajaa 6 per kerros.



  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti