5. helmikuuta 2017

Yoshi-kakku kinuski- ja suklaamousseilla

Viikonloppu on ollut yhtä juhlaa, kun lauantaina juhlittiin miehen veljenpojan ja sunnuntaina mun veljen tyttären eli meidän kummitytön synttäreitä. Herkkuja on siis syöty enemmän kuin tarpeeksi! Eikä mene kauaa, kun on vuorossa omien muksujen synttärit.

Sain taas tehdä kummitytön kaverisynttäreille kakun. Tällä kertaa toiveena oli Yoshi-kakku siten, että Yoshi istuisi munan muotoisen kakun päällä. Täytteet sain päättää itse ja päädyin kokeilemaan suklaa- ja kinuskimoussea samassa kakussa. Kakun pohjan muotoilin kahdesta kääretorttulevystä. Päällä on sokerimassa, massan alla vaniljalla maustettu voikreemi. 




Kakun kinuskitäytteen kanssa oli suuria ongelmia, kun menin käyttämään eri tuorejuustoa kuin yleensä. Täyte jäi tosi löysäksi, eikä se kauheasti jähmettynyt yönkään aikana. Kakun kreemittäminen oli aika haasteellista, kun eihän tuon muotoisessa kakussa ole oikein tarttumapintaa kreemille. Mutta kun ensimmäisen kerroksen sai päälle ja jähmettymään, onnistui toinen kerros jo paremmin.




Yoshi-kakku (suklaa-kinuskikakku)

Pohja: 
(Tee näitä kaksi!)
4 munaa
1½ dl sokeria
1 dl perunajauhoja
½ dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Kostutus:
vaniljasokerilla maustettu laktoositon maito
Suklaamousse;
4 dl kuohukermaa
150 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g Brunbergin maitosuklaata
50 g Brunbergin tummaa suklaata
Kinuskimousse:
1½ dl fariinisokeria
3 dl kuohukermaa
150 g maustamatonta tuorejuustoa
Voikreemi:
175 g suolatonta voita
350 g tomusokeria
2-3 tl vaniljasokeria
2 rkl laktoositonta maitoa
Päälle:
500 g valkoista sokerimassaa
pala vihreää sokerimassaa
koriste sokerimassaa

   Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Lisää ne siivilän läpi vaahtoon varovasti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia tai kunnes on tikulla koitettaessa kypsä. Kumoa levy heti sokeroidulle leivinpaperille. Tee toinen pohja samoin.
  Aloita kinuskivaahdon valmistus mielellään edellisenä päivänä. Mittaa 1½ dl kermaa ja fariinisokeri kattilaan. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos kiehuu ja jatka keittämistä parin minuutin ajan. Anna kastikkeen jäähtyä ja siirrä jääkaappiin. Kastikkeen täytyy olla täysin kylmää ennen vaahdotusta. 
  Seuraavana päivänä vaahdota loppu kerma ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Vatkaa kylmä kinuskikastike vaahdoksi sähkövatkaimen täydellä teholla. Sekoita kinuskivaahto kerma-tuorejuustoseokseen. 
  Valmista suklaamousse. Paloittele maitosuklaa mikron kestävään kulhoon ja sulata pienissä pätkissä välilläs sekoitellen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kaada hieman jäähtynyt suklaa tuorejuuston joukkoon samalla hyvin sekoittaen. Sekoita joukkoon kermavaahto ja rouhittu suklaa.
  Leikkaa leivinpaperista munan muotoinen kaava. Leikkaa kääretorttulevystä pala kaavan avulla ja nosta se kakkupahville tai tarjoilualustalle. Kostuta kevyesti vaniljasokerilla maustetulle maidolla ja levitä päälle reilu puolet suklaatäytteestä. Pienennä kaavaa ja leikkaa seuraava pala kääretorttulevystä. Kostuta ja levitä päälle kinuskitäytettä. Jatka näin, kunnes saat sopivan korkuisen ja munan muotoisen kakun. Pingota päälle kelmusuikaleet, joiden avulla voit vielä muotoilla kakkua. Anna jähmettyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.
  Vatkaa kreemiä varten huoneenlämpöinen voi kuohkeaksi. Lisää loput voikreemin ainekset ja vatkaa, kunnes kreemi on pehmeää ja kuohkeaa.
  Levitä kreemiä kakun päälle pieni nokare kerrallaan. Tässä vaiheessa kreemin tulee olla todella pehmeää ja kreemin levittäminen on todella haasteellista! Mutta nokko kerrallaan sen saa levittymään. Eikä haittaa vaikka tässä vaiheessa täytteitä sekoittuisikin hieman kreemin joukkoon. Yritä saada pinnasta kuitenkin tasainen. Nosta kakku kylmään vähintään 15 minuutiksi. Levitä sitten päälle toinen, tasainen kreemikerros. Tässä vaiheessa levittäminen on jo hieman helpompaa.
  Pehmitä valkoinen massa käsissä ja kauli kakkua suuremmaksi levyksi. Nosta massa kakun päälle ja tasoittele pinta. Leikkaa kakun alareunaa pitkin ylimääräinen massa pois. Tee ylijääneestä massasta möykky ja tasoittele sillä kakun pintaa. Tee vihreästä massasta pyöreät laikut kakun pintaan. Nosta koriste päälle vasta juuri ennen tarjoilua.



Lämpimät onnittelut vielä rakkaalle kummitytölle! ♥ 


3 kommenttia: