17. helmikuuta 2017

Makkara-makaronilaatikko

Jes, kerrankin mulla on tarjota teille ihan tuiki tavallista ruokaa. Tai siis ohjetta siihen. Ruoassa ei sinänsä ole mitään ihmeellistä, kyseessä on kuitenkin vaan makaronilaatikko, mutta kun sain pojan kerrankin syömään, on ohje jo ihan sen vuoksi kirjoitettava muistiin. Pojan paino lähti mukavasti nousuun insuliinien aloittamisen jälkeen, mutta nyt vaa'an lukemat painuvat kovaa kyytiä alaspäin. Eikä ihme, sillä ei tuolle pojalle kelpaa mikään. Tai kelpaisi nakki- ja lihakeitto, mutta ei niitäkään viitsisi joka päivä keittää. 

Poika ei suostu syömään jauhelihaa, joten korvasin tällä kertaa lihan juustokabanossilla. Ei ehkä se tervein vaihtoehto, mutta eipä tuota joka päivä syödäkään. Sipulin pilkoin niin olemattomaksi silpuksi, ettei poika löytänyt ruoasta tällä kertaa palastakaan. Yleensä kun sipulit löytyy ruokailun jälkeen lautasen reunalta. Lisäksi pilkoin laatikon joukkoon porkkanan. Niiden kohdalla poika vähän nikotteli, mutta tuli nekin syödyksi. 

Juustokabanossin voi korvata millä makkaralla tahansa. Juustoraasteen laitoin ruoan päälle heti paistamisen alkuvaiheessa, mutta jos et piittaa noin tummanpuhuvasta pinnasta, voit ripotella juuston ruoan pinnalle vasta kypsentämisen loppupuolella.




Makkara-makaronilaatikko

4 dl täysjyvämakaronia 
vettä
suolaa
2 juustokabanossia (tai 200 g muuta makkaraa)
1 pieni sipuli
1 pieni porkkana
2 kananmunaa
6-7 dl maitoa
ripaus suolaa
mustapippuria
Pinnalle:
juustoraastetta

  Keitä makaroni lähes kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta, huuhtele ja kaada voideltuun vuokaan. 
  Leikkaa makkara kuutioiksi, hienonna sipuli ja porkkana. Porkkana kannattaa leikata aika pieneksi, niin kypsyy kunnolla. Laita makkarat, sipulit ja porkkanat pannuun ja paista, kunnes sipulit kuullottuvat hieman. Kaada makkaraseos vuokaan ja sekoita makaronien kanssa sekaisin.
  Vatkaa munien rakenne kevyesti rikki, lisää joukkoon maito, pikkuripaus suolaa ja maun mukaan pippuria. Yrttimausteet voisi toimia hyvänä lisänä. Kaada munamaito vuokaan. Ripottele juustoraaste pinnalle nyt, tai vasta kypsentämisen loppupuolella.
  Kypsennä 200 asteisessa uunissa 45-55 minuuttia, tai kunnes ruoka on kypsää ja munamaito hyytynyt. 
  Tarjoa raikkaan salaatin kera.

2 kommenttia:

  1. Joskus täytyy vähän jekuttaa, niin kasvikset uppoaa nirsoilijoihin. Nimimerkillä kokemusta on

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep! Välillä tuntuu, että vaikka kuinka pieneksi kasvikset pilkkoo, niin tuo sihtikurkku löytää ne.

      Poista