3. toukokuuta 2017

Herkullinen smetanalohi

Tänään oli taas se päivä, jolloin kiusasin muuta perhettä kalaruoalla. Poika kyllä tykkää kalasta, jos sen saa kalapuikkojen muodossa, tai jos sen on kokannut joku muu. Mun keitokset ei kelpaa. Ukkokaan ei kalasta tykkää, mutta kiltisti syö, kun ei voi nirsoilla muksujen edessä. Tyttö suostui syömään haarukallisen, kun oli ensin pyöritellyt kalapalaa hetken lautasella. Ateriaksi kuulemma riittää nokko muusia ja muutama kirsikkatomaatti. Tämä ei ehkä ole maailman paras myyntipuhe tälle sienillä kuorrutetulle smetanalohelle, mutta usko tai älä, tämä oli oikeasti hyvää! Siis jos kalasta ja sienistä tykkää. Mua ei muun perheen nirsoilu haittaa, jäipähän mulle enemmän. 




Smetanalohi

n. 500 g lohifileetä
suolaa
150 g tuoreita herkkusieniä
tilkka öljyä
½-1 pieni sipuli
1 tlk (120g) smetanaa
½ dl maitoa
Lisäksi:
persiljaa

  Nosta lohifilee nahkapuoli alaspäin voideltuun vuokaan. Mausta suolalla. 
  Viipaloi herkkusienet ja kiehauta pannulla ilman rasvaa, kunnes sienistä irtoava neste on haihtunut. Lisää tilkka öljyä sekä hienonnettu sipuli ja jatka kypsentämistä, kunnes sipuli on kullankeltaista. Mausta pikkuripauksella suolaa. Levitä seos vuokaan kalafileen päälle. Sekoita smetana ja maito keskenään tasaiseksi seokseksi ja kaada vuokaan sienten päälle.
  Kypsennä kalaa 225 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, tai kunnes kala on kypsä. Hienonna päälle runsaasti persiljaa.
  Tarjoa muusin ja kasvisten kera.





2 kommenttia:

  1. Mikään ei ole niin ihanaa kuin smetana ja lohi yhdessä ;P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Mä en ymmärrä, miten muu perhe ei tästä tykännyt. :D

      Poista