7. heinäkuuta 2017

Helppo ja herkullinen jauhelihapiiras

Mä niin nautin, kun innostus keittiöhommiin alkaa palailla. Tottahan vielä täytyy pitää maltti mukana, sillä väsy iskee aika helposti, mutta aina kun saa jotain tehtyä, tulee tosi hyvä mieli. Eilen innostuin tekemään iltavuorossa ahertavalle miehelle jauhelihapiirakan yöpalaksi. Tosin aika hyvä pala siitä katosi mun ja äidin toimesta, mutta jäi siitä toki vähän miehellekin. 

Pohjana on vanha tuttu ja ihanan helppo piirakkapohja, täyte syntyi vähän sen mukaan mitä sattui kaapista löytymään. Jauhelihan voi toki maustaa muullakin kuin grillausmausteella, jos ei valmiista maustesekoituksista piittaa, mutta kannattaa laittaa niitä mausteita aika reilusti!



Jauhelihapiiras

Pohja:
1 dl perunamuusijauhetta
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl vettä
100 g voita sulatettuna
Täyte:
350 g jauhelihaa
2 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
grillausmaustetta maun mukaan
1 tl valkosipulijauhetta
mustapippuria
1 pieni punainen paprika
salaattijuustokuutioita
2 kananmunaa
2 dl ruokakermaa
2 dl juustoraastetta

  Hienonna salottisipulit ja valkosipulinkynnet. Ruskista jauheliha, lisää ruskistamisen loppupuolella sipulisilput. Mausta kypsä jauhelihaseos maun mukaan grillausmausteella, valkosipulijauheella ja pippurilla. Leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi ja sekoita kuutiot jauhelihan joukkoon.
  Mittaa pohjan kuivat aineet kulhoon ja sekoita. Lisää voisula ja vesi. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina piirakkavuoan (halk. n. 24cm) pohjalle ja reunoille.
  Levitä jauhelihaseos pohjan päälle, nostele päälle salaattijuustokuutioita. Vatkaa munien rakenne kevyesti rikki, lisää joukkoon kerma ja juustoraaste. Kaada seos täytteen päälle vuokaan.
  Kypsennä piirakkaa 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.



2 kommenttia:

  1. Meilläkin olisi tuo miespuolinen erittäin iloinen kun yllättäisin joskus jollain suolaisella piirakalla. Mutta jotenkin tää kesä tekee sen että en malta yhtään olla sisätiloissa.... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämän kanssa kävi lopulta niin, että äidin kanssa syötiin melkein koko piirakka. Hups. :D Jykälle jäi olematon palanen. Mutta mitäs ei pitänyt puoliaan. :D

      Poista