9. elokuuta 2017

Pehmeä mansikka-vadelmapiirakka ♥

Pian se taas alkaa, nimittäin marjapuskissa istuminen. Tähän saakka vadelmia on tullut kourallinen pari päivässä, mutta jos säät pysyy hyvänä, saan lähipäivinä viettää aikaa puskissa tunnin jos toisenkin. Eipä sen puoleen, nythän mulla on taas päivisin aikaa, kun isompi muksu aloittaa lukion ja pikkujätkä eskarin. Vähän mua jännittää, miten uudessa päiväkodissa osaavat diabeteksen hoitaa ja varmaan ensimmäiset pari viikkoa istun luuri kädessä odottaen, että koska soittavat ja pyytävät apuja. Onneksi siellä on yksi hoitaja, joka on ennenkin ollut diabeteslapsen kanssa tekemisissä. Mutta pakko myöntää että pelottaa. 

Mutta ne marjat... Suurin osa kerätyistä marjoista on mennyt muksujen suuhun, niin omien kuin naapurienkin. Ja hyvä niin, sillä ei tuollaisia pikkunokkoja ole viitsinyt pakastaakaan. Kulhollisen kun vie trampoliinin viereen, niin aika nopsaan se tyhjenee. Jotain oli kuitenkin jäänyt jääkaappiinkin, joten pakkohan niistä oli sitten pyöräyttää piirakka. Vähän soveltelin varsin suosittua mustikka-mascarponepiirakan ohjetta, eikä lopputulos ole ollenkaan hullumpi! Lisäsin täytteen joukkoon desin kermaa ja se teki täytteestä ihanan pehmeän. Ehkä jonkun mieleen liiankin pehmeän, mutta minä tykkäsin. Marjoina voi käyttää pelkästään vadelmia tai mansikoita ja onnistuu tämä pakastemarjoistakin. Käytä silloin marjat kohmeisina ja lisää tarvittaessa paistoaikaa. 







Mansikka-vadelmapiiras

Pohja:
100 g voita
3/4 dl sokeria
1 kananmuna
1 tl leivinjauhetta
2½ dl vehnäjauhoja
Täyte:
250 g mascarponejuustoa
½ dl sokeria
1 kananmuna
1 dl kermaa
1 rkl sitruunamehua
1tl vaniljasokeria
n. 100 g tuoreita vadelmia
n. 100 g tuoreita mansikoita paloiteltuna
(tai pakastemarjoja kohmeisina)

  Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa kananmuna kevyesti joukkoon. Sekoita leivinjauhe ja vehnäjauho keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Halutessasi voit voidella vuoan, mutta se ei ole välttämätöntä.
  Vatkaa täytteeseen tuleva kananmuna ja sokeri kevyesti vaahdoksi. Sekoita mascarpone, kerma, sitruunamehu ja vaniljasokeri joukkoon. Levitä marjat piirakkapohjan päälle ja kaada juustoseos pinnalle.
  Kypsennä piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 25-30 minuuttia. Jos reunat tummuvat liikaa, peitä piirakka kevyesti foliolla kypsennyksen loppupuolella. Anna levätä hetki uunista ottamisen jälkeen.





6 kommenttia:

  1. Näyttää kyllä ihanalta! Pitää ottaa talteen ja tekaista jossain vaiheessa. Meilläkin on puskat täynnä vadelmia, oon jo kerännyt niitä vaikka kuinka paljon pakastimeen. Mansikkasato jäi huonoksi. Pitäis varmaan uudistaa vähän mansikkamaata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä alkaa nyt vasta vadelmat kypsymään. Tietää siis mitä lähipäivinä tekee. :) Mä laitoin keväällä mansikkamaan uusiksi, sen vuoksi ei kauheasti marjoja tänä vuonna tullut.

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Niin on! Se kyllä tekee täytteestä ihanan pehmeää.

      Poista
  3. Oijoi..tuo näyttää niin herkulliselta♥ Ohje onkin otettava heti ylös:) Toivotaan että tuo päiväkoteilu sujuu hyvin eikä puhelimesi pirise..mukavaa elokuuta!

    VastaaPoista