12. syyskuuta 2017

Helpot aurajuusto-pekonihyrrät

Joskus monta vuotta sitten tein aurajuustohyrriä, joihin tyttö ihastui ikihyviksi. Sen jälkeen ohjetta on tullut hyödynnettyä useamman kerran. Nämä kun ovat suhteellisen helppoja ja nopeita tehdä. Tykkään kovasti tuosta taikinasta, sillä se valmistuu nopsaan ja on mukava käsitellä. 

Tarkoitus oli tehdä tänäänkin hyrriä samaisella ohjeella, mutta koska jääkaapissa ollut paprika oli mennyt huonoksi, meni täytteetkin uusiksi. Paprikan korvasin sitten pienellä sipulilla, vähensin aurajuuston määrää ja lisäsin täytteeseen pekonikuutioita. Täytteitähän voi muutella ihan niin paljon kuin tahtoo, kunhan muistaa pitää täytteen koon maltillisena. Liian runsas täyte ei hyrrissä tahdo pysyä. 

Eihän nämä mitään kaunokaisia ole, mutta ainakin maistuvat hyvältä!



Aurajuusto-pekonihyrrät

(n.14kpl)

1½ dl vettä
25 g hiivaa
1 rkl tomaattipyreetä
1 tl suolaa
2 tl sokeria
n. 5 dl vehnäjauhoja
½ dl öljyä
Täyte:
n.100 g aurajuustoa
n. 140 g pekonikuutioita
1prk(150g) ranskankermaa
1tl oreganoa
1 pieni sipuli
Voiteluun:
kananmunaa

  Lämmitä vesi 37-asteiseksi. Liutoa hiiva veteen, lisää suola, sokeri ja tomaattipyree. Lisää jauhot ja öljy ja alusta taikina tasaiseksi. Kohota liinalla peitettynä 20 minuuttia. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi.
  Ruskista pekonikuutiot kevyesti ja kaada lautaselle talouspaperin päälle valumaan. Murustele aurajuusto ja hienonna sipuli. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Levitä täyte taikinalevylle. Rullaa levy pitkältä sivulta alkaen rullaksi. Leikkaa rulla terävällä veitsellä 14-15 palaan. Voitele leikkuupinta munalla. Paista hyrriä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.





2 kommenttia:

  1. No *slurps* ja *nam* :)
    Kaikki missä on Aurajuustoa on HYVÄÄ! Nappasin ohjeen talteen, jos vaikka syksyn pimenevinä iltoina tulis testatuksi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, lähes kaikki, missä on Aurajuustoa on hyvää. Joskus blogin alkuaikoina testasin makeaa juustokakkua, johon tuli Auraa. Se oli vähän omituista. :D

      Poista