11. maaliskuuta 2023

Helppo ja hyvä kinkkupiirakka (ilman sipulia)

En edes muista koska olisin viimeksi leiponut suolaista piirakkaa. Ennen niitä tuli tehtyä tämän tästä, mutta jotenkin viime aikoina nuo on vaan jääneet. Mutta nyt kun kaapista löytyi pala paprikaa, vajaa kinkkurouhepussi ja nokko kermaa, niin pakkohan ne oli jotenkin hyödyntää.

Ennen ajattelin, ettei kinkkupiirakka ole mitään ilman purjoa tai sipulia, mutta väärässä olin. Toki sipuli tuo oman makunsa, mutta hyvää on näemmä ilmankin. Vaikka tämä kinkkupiirakka oli ihan tavallinen, niin silti mukamas aika hyvää. Etenkin tuo pohja oli oikein murea ja just sopivan ohut.


Kinkku-juustopiiras

100 g voita tai margariinia
2½ dl vehnäjauhoja
2 rkl vettä
Täyte:
150 g palvikinkkurouhetta
1/4-½ punaista paprikaa
100 g emmental-mozzarella- tai mozzarellajuustoraastetta
½ dl hienonnettua persiljaa
Munamaito:
2 kananmunaa
1 dl maitoa
1 dl kermaa
½ tl suolaa
ripaus mustapippuria

  Nypi huoneenlämpöinen, pehmeä rasva ja jauhot keskenään. Lisää vesi ja sekoita nopeasta puuhaarukalla tasaiseksi. Voitele vuoka (halk. n. 24-25cm) ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Jos taikina tarttuu käsiin, käytä jauhoja apuna. Tue piirakan reunat esim. foliosuikaleilla ja pistele pohja haarukalla. Esipaista pohjaa noin 13-15 minuuttia 225-asteisessa uunissa. 
  Vatkaa sillä aikaa munat, maito ja kerma sekaisin. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja sekoita joukkoon hienonnettu persilja.
  Kuutioi paprika. Levitä kinkkurouhe, paprikakuutiot ja juustoraaste esipaistetun pohjan päälle. Kaada päälle munamaito.
  Kypsennä piirasta vielä noin 20 minuuttia eli kunnes täyte on hyytynyt ja piirakka saanut hieman väriä. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti