30. maaliskuuta 2023

Persikka-toscakakku ♥

Taas innostuin leipomaan omalle väelle vähän jotain makeaa. Leipominen alkaa olla taas kivaa, mutta ei sitä kyllä vieläkään kovin usein pysty tekemään. Mutta aina välillä jotain kuitenkin.

Toscakakku on meidän perheessä aina kelvannut, ja kun vanhasta mapista löytyi persikka-toscakakun ohje, niin testasin sitten sitä. Pienen googlettelun jälkeen selvisi, että ohje on alunperin Yhteishyvästä. Hieman on resepti vuosien varrella muuttunut, sillä tuossa vanhassa versiossa persikanpuolikkaat laitettiin kakun päälle viipaloimatta ja näin ollen persikoita meni myös vähän enemmän. Mun mielestä tämä on ihan hauska näin, eikä noiden persikoiden leikkaaminen/syöminen ollut hankalaa. Toki kuorrutusta ei näin saa tasaisesti kakun päälle, mutta mitäs se haittaa. Jos haluat laittaa persikat kakun päälle viipaleina, piisaa tähän pienempi persikkatölkki.


Tämä toscakakku oli melkoisen makea, mutta tykkäsin silti kovasti! Oikein kelpo leivonnainen vaikka pääsiäisen kahvipöytään. 



Persikka-toscakakku

100 g voita tai margariinia
3 kananmunaa
2 dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhetta
1½ tl leivinjauhetta
Täyte:
1 iso tlk (820/480g) persikanpuolikkaita mehussa
Kuorrute:
100 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
½ dl kermaa tai maitoa
1 rkl vehnäjauhoja
100 g mantelilastuja

  Sulata rasva. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos vuorotellen sulatetun voin kanssa taikinaan.
  Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun (halk. 24cm) irtopohjavuokaan. Halutessasi voit leikata vuoan pohjalle leivinpaperin, jolloin kakun irrottaminen vuoasta on paljon helpompaa. Paista kakkua 175-asteisen uunin alaosassa n. 30-35 minuuttia.
 Valuta persikat. Kiehauta kuorrutuksen rasva, sokeri, kerma ja vehnäjauho sekoittaen, lisää mantelilastut ja sekoita. Ota kakku uunista ja nosta uunin lämpötila 225 asteeseen. Levitä persikat kakun päälle ja peitä kuorrutuksella. Paista kakkua vielä 225-asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia.
  Voit myös viipaloida päälle tulevat persikat. Tällöin persikoita riittää pieni tölkki (n. 200g).



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti