2. syyskuuta 2013

Liemessä ollaan - värikäs kurkkusalaatti

Olin ajatellut, etten tänä syksynä tekisi mitään kurkkusäilykkeitä. Mutta.... Suunnitelmat muuttuivat, kun löysin vanhasta mapistani värikkään kurkkusalaatin ohjeen. Kurkkusalaatti kun on mun suurta herkkua, ainakin ajoittain. Salaatista tuli maultaan hyvää, mutta liemi jäi aivan juoksevaksi. Jotenkin aina oletan, että kurkkusalaatti on sellaista jähmeämpää. En tiedä teinkö jotain väärin, vai kuuluuko tämän vaan olla löysää. Mutta, maku ratkaisee ja sen suhteen tämä kelpaa vallan mainiosti. Ohjeen alkuperää en tiedä. Ainoa mikä valmistamisvaiheessa tökki, oli tuo kasvisten pilkkominen... Huh. Pilkkominen kun ei ole mun lempipuuhaa.

Värikäs kurkkusalaatti

12 avomaankurkkua
4 sipulia
3 punaista paprikaa
3 vihreää paprikaa
Mausteliemi:
3dl vettä
3dl väkiviinaetikkaa
4dl sokeria
1rkl suolaa
1,5tl sinapinsiemeniä

  Kuori sipulit ja kuutioi kaikki kasvikset pieniksi kuutioiksi. Pane kattilaan liemiainekset ja kiehauta seos. Lisää kasvispalat ja keitä seosta hiljalleen, kunnes kasviskuutiot ovat hiukan pehmenneet.
  Jaa kuutiot puhtaisiin, kuumennettuihin lasipurkkeihin. Keitä lientä hiukan kokoon ja kaada se sitten kuumana purkkeihin. Sulje kannet tiiviisti ja säilytä viileässä.

2 kommenttia:

  1. Hih, täälläkin ajateltu jo monesta jutusta, että ei nyt, mutta toisin on käynyt ja jääkaappi pursottaa siis pursuaa :)

    VastaaPoista
  2. :D Mä en oikeasti tiedä kenelle mä saan syötettyä kaikki nuo säilötyt herkut... Ja vielä olisi puolukkahillo tekemättä. Onneksi en ole ainoa, jonka jääkaappi käy ahtaaksi :)

    VastaaPoista