31. elokuuta 2013

Merenneitoni ja minä

Tämä päivä on ollut täynnä surua, kun saatoimme hurmaavan ja ystävällisen herrasmiehen viimeiselle matkalleen. Vaikka en koskaan ehtinyt häntä kunnolla tuntemaan, on hänellä aina pieni paikka meidän muistoissamme <3 Läheisille toivon kovasti voimia.

Kun kotiin vihdoin päästiin, ei ajatus tälle päivää suunnitellusta grillailusta houkutellut yhtään. Siispä pikamietintä ja ruokalista uusiksi. Äidin toiveissa oli pasta, joten tein aiemmin hyväksi havaittua pastavuokaa. Tosin sovelsin ohjetta hieman ja tein pikkuisen isomman satsin. Seuraksi tein merenneidon sipulisalaattia Pirkasta löytyneen ohjeen mukaan. Salaatti oli ihanan raikasta ja sopi tuhdin pastavuoan seuraksi oikein hyvin.

Merenneidon sipulisalaatti
(4ann.)

0,5(n.500g) hunajamelonia
1 kerä jääsalaattia
0,5 kurkkua
6-7 aurinkokuivattua tomaattia
n.70g sinihomejuustoa
1dl paahdettua sipulia
Kastike:
2rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljymarinadia
1,5rkl balsamiviinietikkaa
mustapippuria

  Kuori hunajameloni. Höylää juustohöylällä noin 1/3 hunajamelonia ohuiksi viipaleiksi koristelua varten. Kuutioi loppu meloni. Revi huuhdottu salaatti tarjoiluastiaan.
  Ripottele kuutioidut kurkut, suikaloidut aurinkokuivatut tomaatit, meloni- kuutiot ja murennettu sinihomejuusto salaatin päälle. Koristele meloniviipalerullilla.
  Sekoita kastikkeen ainekset ja kaada kastike salaatin päälle. Ripottele pinnalle paahdettua sipulia juuri ennen tarjoilua. Tarjoa lisäksi tuoretta patonkia.2 kommenttia:

 1. Jonain päivänä
  tuuli vie pilvet.
  Aurinko tulee esiin
  Jonain päivänä suru
  on kevyempi kantaa.

  Osanottoni suruun!!

  Minäkin kävin viikonloppuna saattelemassa kummisetäni haudan lepoon! No, tälläistä tämä elämä on. Jonkun täytyy lähteä, että joku voi tulla tilalle. Meillä on nimittäin aina mennyt niin, että kun yksi lähtee pois, niin sukuun syntyy uusi lapsi. Elämänkiertokulkua, iloineen & suruineen.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...