2. elokuuta 2013

It's not silly to eat hot chili - broileria ananas-chili-inkiväärikastikkeessa

Pikaruokalinjalla jatketaan, kun vieläkään ei selkä kestä hellan ääressä seisoskelua muutamaa minuuttia pidempään. Tunnen itseni näin jälkikäteen erittäin fiksuksi, kun pari viikkoa sitten kantelin reteesti raskaita laatikoita. Nyt sitten saa kärsiä. Kun se "ei tartte auttaa"-mentaliteetti iskee päällensä, niin lopputulos on kaikkea muuta kuin hyvä. En tiedä koska oikein oppisin? Luultavasti en koskaan.

Olin suunnitellut huomiseksi ruoaksi broileria ananas-chili-inkiväärikastikkeessa Pirullisen kuuman chilikirjan ohjeen mukaan. Suunnitelmat muuttuivat ja ruoka päätyi lautasille jo tänään. Vähän mun täytyi ohjetta soveltaa, kun tuoreita cayenne-chilejä ei täältä saa. Tilalle laitoin yhden Aji Cristalin. Posi- tiivista kuitenkin on, että nyt kaupoissa on runsaasti tarjolla Fatalii Gourmetin kotimaisia chilejä. Niistä ainakin tietää, mitä lajiketta on ostamassa. (Tämä ei ole maksettu mainos :) )

Olen huomannut, että kun on oikein kipeä, niin iskee chilihimo. Chileillähän on kipua lievittävä vaikutus, ainakin joidenkin lähteiden mukaan, joten ehkä kroppa tietää mitä tarvitsee. Luulen, että lähipäivinä täytyy tehdä taas pekoni-juustochilejä ja turruttaa niillä itsensä. Jos ei kipuun auta, niin ainakin ovat hyviä!

Päivän ruoka oli ihan ok, mutta ei niin mullistavaa kuin kuvittelin. Odotukset olivat paljon suuremmat. Jotain tämä kaipasi, mutta en oikein tiedä että mitä. Loraus soijaa paransi makua edes hieman. 

Broileria ananas-chili-inkiväärikastikkeessa

6rkl maapähkinäöljyä
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1tl hienonnettua tuoretta inkivääriä
1 keskikokoinen cayenne-chili (tai vastaava) siemenet poistettuna ja silputtuna
2-4 salottisipulia hienonnettuna
2rkl fariinisokeria
1tl tamarinditahnaa
1rkl kalakastiketta
3 limetin mehu
n.600g suikaloitua broilerinlihaa
4 kevätsipulinvartta hienonnettuna
1 ananassiivu pilkottuna
1,5dl kanalientä
4 kaffirlimelehteä hienonnettuna (laitoin kuivattua rouheena)

  Aloita kastikkeen valmistus kuumentamalla 2rkl öljyä wokkipannussa. Kuullota öljyssä valkosipulia, inkvääriä, chiliä ja salottisipulia miedolla lämmöllä 3 mi- nuuttia. Lisää fariinisokeri ja paista, kunnes sokeri on karamellisoitunut. Lisää tamarinditahna, kalakastike ja limemehu ja nosta pannu syrjään.
  Kuumenna jäljellä oleva öljy paistinpannussa ja ruskista broileri kahdessa erässä kovalla lämmöllä (1-2 minuuttia). Nosta lautaselle ja siirrä sivuun.
  Lisää kevätsipuli ja ananas samaan pannuun, jossa paistoit broilerin ja paista 1 minuutti samalla sekoittaen. Kaada seos maustekastikkeen joukkoon ja sekoita joukkoon kanaliemi. Kuumenna seos kiehuvaksi, alenna lämpöä ja lisää broileri ja kaffirlimelehdet. Anna kiehua hiljaa 10 minuuttia. Tarjoa nuudeleiden kera.


Viikonloppuna saa jännittää Semin tyttöjen pelejä Lahden MastoCupissa. Etenkin lauantain Semi-Ilves-peli olisi hauska nähdä, kun pikkuserkukset pelaavat ensimmäistä kertaa toisiaan vastaan. En osaa edes kuvitella, miten tuo erottamaton parivaljakko voi olla vastakkaisilla puolilla! Mutta toivotaan kovasti onnea Semi-01:n tytöille turnaukseen! Ja ehkä vähän Ilveksellekin.

2 kommenttia:

  1. Nami mikä herkku ja karviaisista en olekaan vispipuuroa tehnyt, pitää koittaa :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) Suosittelen kyllä lämpimästi karviaisista tehtyä vispipuuroa. On hyvää!

    VastaaPoista