8. elokuuta 2013

Smell the magic - valkosipulit sopassa

Tyttöni on suuri valkosipulin ystävä ja jos häneltä kysytään, valkosipulia saisi lisätä aivan kaikkeen. Melkein joka ruokaan kommenttina on, että "ihan ok, mutta kaipaa lisää valkosipulia". Valkosipulikeittoa en aikaisemmin ole tehnyt, mutta kun ohje soppaan löytyi ikivanhasta ruokaohjemapistani, niin ruokalistallehan se päätyi. Ensimmäinen ajatus keitosta oli, että tämä on vähän hassua. Ennakkoluuloista huolimatta oli silti varsin syömäkelpoista. Etenkin eilisen kesäkurpitsasarven kanssa nautittuna. Vaikka eilen moitin noita sarvia mauttomiksi, niin yön jääkaapissa majailtuaan sarvet olivat oikein hyviä. 

Valkosipulikeitto

1 valkosipuli
0,5dl oliiviöljyä
3 tomaattia
3,5dl vaaleaa leipää kuutioina (laitoin maalaisleipää)
1l vettä
0,5-1 kasvisliemikuutio
chilijauhetta
paprikajauhetta
2rkl tuoretta basilikaa hienonnettuna
2 kananmunaa
tilkka vettä
mustapippuria

  Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet kattilan pohjalle öljyyn. Hauduta miedolla lämmöllä samalla sekoittaen noin 5 minuuttia. Lisää leipäkuutiot ja lohkotut tomaatit. Kuumenna edelleen samalla sekoittaen noin 5 minuuttia. Mausta chilillä ja paprikalla ja lisää vesi ja liemikuutio.
  Keitä hiljalleen noin 30 minuuttia. Nosta kattila pois levyltä ja soseuta keitto. Vatkaa kananmunat kulhossa vesitilkan kanssa ja lisää hyvin sekoittaen keittoon. Nosta keitto hetkeksi kuumalle levylle ja kuumenna koko ajan pohjaa myöten sekoittaen, mutta keittämättä, noin 5 minuuttia. Mausta tuoreella basilikalla ja mustapippurilla.


4 kommenttia:

  1. Tätä täytyy kokeilla! Olen kerran aiemmin tehnyt (vähän erityyppistä) valkosipulikeittoa, mutta kynnet jäivät siinä hieman liian raa'aksi ja uusintakierros on antanut odottaa itseään... ;)

    VastaaPoista
  2. Toivottavasti tämä toimii paremmin :) Olihan tämä vähän hassua, mutta silti ihan hyvää. Ja maustaa voi ihan mielensä mukaan.

    VastaaPoista
  3. Nam, tää on varmasti ihan super hyvää! Meillä menee kans tosi paljon valkosipulia ruoanlaitossa. Tätä voiskin kokeilla joskus :-)

    VastaaPoista
  4. Kokeile Mimosa ihmeessä :)

    VastaaPoista