24. elokuuta 2013

And she smiled as she finished her sandwich - 70-luvun lehtipihvileivät

Eikö olekin välillä kiva päästä ruokien kanssa helpolla? Eikä silloinkaan ruoan tarvitse olla huonoa. Tämän nostalgiakorttilaatikon kätköistä löytyneet ohjeen voi toteuttaa pidemmän kaavan kautta tehden leivän ja béarnaisekastikkeen itse. Tai sitten voi tehdä kuten minä ja käyttää valmista kastiketta, valmista leipää ja käyttää kaiken tarmonsa pihvien paistoon ja syömiseen. Leivät olivat oikein herkullisia ja lankkuperunoiden sekä salaatin kanssa tarjottuna varsin kelpo ateria. Béarnaisekastikkeen voi halutessaan korvata vaikka paprikamajoneesilla. Sitäkin testattiin ja hyvää oli!


Lehtipihvileivät

vaaleaa vuokaleipää tai maalaisleipää (meillä ciapattaa)
porsaan tai naudan lehtipihvejä
suolaa
pippuria
öljyä ja voita paistamiseen
sinappia
paprikaa
bèarnaisekastiketta

  Suikaloi lehtipihvit ja paista nopeasti kuumalla pannulla kauniin ruskeiksi. Käytä paistamiseen öljyä ja voita. Mausta kypsät pihviviipaleet suolalla ja pippurilla.
  Paahda leivät kevyesti ja sipaise pintaan hieman sinappia. Nosta päälle ohut paprikaviipale, muutama lehtipihvisuikale ja valuta päälle bèarnaisekastiketta.
  Tarjoa heti.


Niin joo. Mun möhkälekoneeni kotiutui muutama päivä sitten ja nyt tämä vihdoin näyttäisi toimivan. Pientä hienosäätöä ja ohjelmien takaisin kalastelua tämä vielä vaatii, mutta kyllä tästä vielä kone tulee. Ihanaa! Nyt voi hyvillä mielin istua koneen ääressä ja yrittää naputella jotain turhanpäiväistä :)

2 kommenttia:

  1. Mitä valmiskastiketta käytit?
    Rakastan bearnaisekastiketta,mutta en ole sitä koskaan yrittänyt tehdä itse enkä ole myöskään koskaan ostanut kaupasta valmiina. Ravintolassa se on aina mun lempparikastike mutta pelkään että kotioloissa petyn siihen makuun. Tosin tiedä häntä kuinka monessa ravintolassakaan sitä itse tehdään...

    VastaaPoista
  2. Nyt mulla oli Knorrin sellainen valmiskastike, jonka sai vaan lämmittää. Se ei ollut kovin häävi eli sitä en suosittele. Enemmän tykkään niistä jauheista tehtävistä. Onkohan ne BlåBandin, mitä yleensä käytetään... Apua. Niin harvoin kuitenkin tulee ostettua, että en enää muista :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...