20. elokuuta 2013

Eat a Peach - risotossa broileria ja persikkaa

Helpot, nopeat ruoat ovat kyllä varsinaisia arjen pelastajia. Eilen pukkasi ihme maanantaiväsymystä, eikä huvitus riittänyt kaalikääryleiden tekoon. Suunniteltu ruokalista meni siis heti alkuun sekaisin. Yritetään niitä kaalikääryleitä huomenna hitusen virkeämmällä fiiliksellä. Ruokalistalla hypättiin suoraan keskiviikkoon ja persikka-broileririsottoon. Tämä ruoka valmistuu varsin nopeasti ja pienellä vaivalla, eikä muutenkaan ole hullumpaa. Oikeaoppiseksi risotoksi tätä ei voi sanoa, mutta mitäs sitten. Hyvää ja täyttävää, se riittää. Ohjeen alkuperää en enää muista, sillä tämäkin ohje löytyi ikivanhasta ruokaohjemapistani. Mausteita lisäilin oman pääni mukaan, sillä muuten olisi ollut turhan vaisua.

Persikka-broileririsotto
(4ann.)

1 sipuli
1 paprika
400g marinoituja broilerisuikaleita
öljyä
3dl risottoriisiä
n.6dl vettä
3rkl kanafondia (laitoin yhden kanaliemikuution)
1tl timjamia
150g pakaste(sokeri)herneitä
1tlk(415/235g) säilykepersikoita
3rkl hunajaa
0,5tl suolaa
ripaus cayennepippuria
ripaus mustapippuria
1tl paprikajauhetta
1tl valkosipulijauhetta
tuoretta persiljaa hienonnettuna

  Hienonna sipuli ja suikaloi paprika. Ruskista broilerisuikaleet kevyesti öljyssä wokkipannussa tai kasarissa. Sekoita joukkoon riisi ja sipuli, anna kuullottua.
  Lisää vesi, fondi tai liemikuutio ja timjami. Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 10 minuuttia. Lisää paprika ja herneet ja kypsennä vielä 5 minuuttia tai kunnes riisi on kypsää.
  Valuta persikat, leikkaa ne paloiksi ja sekoita risottoon. Mausta lopuksi hunajalla ja suolalla, pippureilla, paprikalla ja valkosipulijauheella. Tarjoa heti.


8 kommenttia:

  1. Miksihän mä aina keitän riisin erikseen ja sitten yhdistän sen kanaan? Näin se olisi paljon mutkattomampaa. :D
    Kuulostaa hyvältä ruualta, käyttäisin persikoita ruuassa mutta olen ainoa joka niistä tykkää niin eipä ole tullut laitettua.
    Tuttua tuo maanantaiväsymys.. joskus ei vaan jaksa, ja välillä on ideatkin ihan hukassa ja tuntuu että tekee aina vaan samaa.. :)

    VastaaPoista
  2. Jos ei muuta, niin tuleepahan vähemmän tiskiä, kun laittaa kaikki samalla pannulla :) Itse oon käyttänyt tätä menetelmää jo kauan, välillä teen jauhelihaisan version, välillä laitan kanaa. Hyvää tulee myös, jos laittaa lopuksi joukkoon reilun nokareen creme bonjour cuisinea.

    VastaaPoista
  3. Tätä täytyykin testata.
    Ja niin minäkin pistän aina kanan ja riisit erikseen. Ensi kerralla kyllä teen samalla tavalla. Ja otan vinkistä vaarin ja lisään joukkoon vielä sitä Creme Bonjour cuisinea!

    Ja täällä vesi kielellä odottelen niitä sun kaalikääryleitä!! Ne on mun suurta herkkua (ruskean kastikkeen kera), mutta koskaan en niitä ole itse tehnyt! Odotan sun ohjetta, niin ehkä sit uskaltaudun itsekin tehtailemaan niitä.

    VastaaPoista
  4. Innostuin vääntämään kaalikääryleet jo nyt ja tuolla ovat uunissa paistumassa :) Eri asia koska ehdin laittaa ohjeen jakoon. Mun möhkälekoneeni on aina vaan korjattavana ja tämä vanhalla läppärillä bloggaaminen on paikasta muutamasta :(

    VastaaPoista
  5. Huikean hyvä blogi sinulla! Pitkään olen jo seurannut ja nauttinut sekä lukemisesta että joistakin resepteistä kokkaamalla. Tämä kyseinen muhii pannussa juuri nyt. Pikkusen piti soveltaa: ei herneitä eikä persikoita, hunajan tilalla siirappia ja extrana viimeiset kuivatut suppikset murskeena. Nannaa oli kun äsken maistoin!! Kiitos.

    VastaaPoista
  6. Onpas kiva kuulla, että jutuistani ja ohjeistani on jollekin iloa! Sait mut erittäin hyvälle tuulelle, kiitos Räpätäti :)

    VastaaPoista
  7. Aikas vanha postaus on kyseessä, mutta jos joku lukija pohtii että kannattaako tätä tehdä niin kannattaa! Tuli todella hyvää :) Marinoin kanat itse(mm. inkivääriä ja hunajaa), käytin täysjyväriisiä, korvasin valkosipulijauheen parilla valkosipulinkynnellä ja jätin hunajan pois. Tosi hyvä ja nopea arkiruoka jota tulee tehtyä toistekin, kiitos kivasta ohjeesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla, että maistui! Ja kivaa, että muistutit muakin tämän ohjeen olemassaolosta. Voisin tehdä minäkin pitkästä aikaa. Itse marinoitu broileri on aina plussaa. <3

      Poista