18. elokuuta 2013

You like potato and I like potahto - paahdettuja perunoita ja kaalisalaattia

Muutamassa blogissa on viime aikoina vilahdellut uunissa paahdettujen uusien perunoiden ohje. Minä, suuri perunan ystävä, en vaan voinut jättää ohjetta testaamatta ja tälle päivää suunnitellut grillailut sai jäädä. Reseptirosmoilun kohteeksi valikoitui Kärähtäneet-blogin Heidin julkaisema pottuohje. Perunoiden seuraksi paistoin ison läjän tuiki tavallisia lihapullia ja samalla syötiin per- jantailta jäänyttä kaalisalaattia. Perunoiden kanssa mokasin sen verran, että jätin ne hetkeksi jälkilämmölle odottamaan lihapullien valmistumista. Perunoiden aluksi niin ihanan rapea kuori pehmeni uunissa odotellessaan. Kannattaa siis ajoittaa perunoiden valmistaminen niin, että ne saa nostaa suoraan pöytään. Mutta maultaan perunat olivat käsittämättömän hyviä! Taatusti tehdään toistekin! Valkosipulia laitoin heti kaksin kappalein, sillä meidän perheessä valkosipulit katoavat hetkessä. Perunat puolitin, että kypsyisivät nopeammin. Yrtteinä käytin korianteria ja persiljaa. Huippuperunoita, suosittelen!

Paahdetut uudet perunat ja valkosipulit

uusia perunoita
rypsiöljyä
voita
valkosipulinkynsiä kuorittuna
merisuolaa
yrttejä oman maun mukaan (laitoin korianteria ja lopuksi tuoretta persiljaa)

   Laita pestyt, kokonaiset potut (lohko isompia tarvittaessa) ja kuoritut valkosipulinkynnet uunin kestävään vuokaan. Itse puolitin perunat, kun olivat suht isoja. Lorauta päälle reilusti öljyä ja lisää muutama lastu voita. Ripsi päälle maun mukaan suolaa. Riivi mukaan yrtit ja kääntele sekaisin.
  Paahda 200-asteisessa uunissa noin 45 min perunoiden koosta riippuen. Kääntele perunoita muutaman kerran paistamisen aikana. Silppua halutessasi valmiiden perunoiden päälle hieman tuoretta persiljaa.


En muista, mistä tämän salaatin ohjeen olen alunperin haalinut. Alkuperäinen ohje muuttui hieman sen mukaan, mitä kaapista löytyi. Lopputuloksena oli mukavan raikas ja kevyt salaatti, joka sopii varsin monen ruoan seuraksi. Tällä hetkellä kaali on vaan niin hyvää, että sitä voisi syödä vaikka kuinka paljon.

Raikas kaalisalaatti

300g (varhais)kaalia
1 pieni sipuli
1 omena
1 maustekurkku
1rkl valkoista balsamicoa
3rkl öljyä
0,5tl suolaa
ripaus mustapippuria

  Suikaloi kaali ohuiksi suikaleiksi. Silppua sipuli. Kuori ja kuutioi omena. Kuutioi maustekurkku. Laita salaattiainekset kulhoon ja kaada päälle balsamico, öljy, suola ja pippuri. Sekoita ja tarjoa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti