27. elokuuta 2013

Me saatiin ämpärillä hilloo - kesäkurpitsa-omenahilloo!

Hilloilut jatkuu ja toinen versio kesäkurpitsahillosta on keitetty ja purkitettu. Tämän hillon ohjeen löysin Yhteishyvän sivuilta, mutta jouduin sitä hieman muuttelemaan. Omenaa kun ei ollut tarpeeksi ja kesäkurpitsaa sitäkin enemmän. Inkivääri, jonka olin ostanut, osoittautui läpeensä mädäksi, joten jouduin turvautumaan kuivattuun. Vaikka keittelin hilloa puoli elämää, ei se alkanut soseutua, ei sitten millään. Yö purkissa jääkaapissa jähmetti hilloa aika paljon, mutta silti tämä jäi aavistuksen löysäksi. Hyvää tämä on, mutta ehkä aavistuksen liian makeaa mun makuun. 

Hilloja alkaa olla nyt niin valtavasti, etten tiedä mihin kaikki saan mahtumaan. Ehkä mun täytyy tänään paistaa iso kasa lättyjä noille pienille potilaille, jos saisi vaikka jonkun purkin jämät tuhottua. Molemmat ipanat ovat tällä hetkellä varsinaisia räkänokkia. Reppanat. Pikkumies vilistää silti pitkin tupaa yhtä vauhdikkaasti kuin terveenäkin ja isompi potilas on aivan raato. Mistä ihmeestä noilla pienillä riittää virtaa? Huoh.

Sitruksinen kesäkurpitsahillo

1,4kg kesäkurpitsaa
600g omenoita
2dl vettä
1 sitruuna
1 appelsiini
1rkl inkivääriä raastettuna (laitoin teelusikallisen jauhettua)
9dl hillosokeria

  Kuori omenat. Paloittele ne ja kesäkurpitsat pieniksi paloiksi kattilaan. Pese sitruuna ja appelsiini huolellisesti ja purista niiden mehu ja raasta kuori kattilaan. Kuori ja raasta inkivääri joukkoon. Lisää vesi. Keitä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia.
  Lisää hillosokeri ja keitä edelleen ainakin 15-25 minuuttia usein sekoitellen. Hillo on valmista, kun se alkaa soseutua. Kuori vaahto tarvittaessa. Täytä pestyt ja kuumennetut tölkit täyteen ja sulje ilmatiiviisti. Säilytä hillo viileässä.

Avuksi kuvaamiseen sain tällä kertaa meidän Pai-katin ja hillopurkkeihin suunnattomasti ihastuneen sudenkorennon. Korennon sain yhteen kuvaan ikuistettua, mutta ei siitä saanut valitettavasti kovin hyvin selvää. Kaunis otus oli silti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...