15. elokuuta 2013

Slice the cake - kakkua kesäkurpitsasta

Voi oma rakas möhkälekoneeni, tule jo kotiin! Tällä läppärillä kirjoittaminen on tuskaa, näyttö on omituinen ja kuvat näyttävät harmaalta mössöltä. Kun vihdoin onnistuin lataamaan kaksi kuvankäsittelyohjelmaa, niin en osaa käyttää niitä. Uusia ohjelmia testatessa meni ikuisuus, että tajusin miten kuvat saa pienennettyä. En osaa siirtää kuvia yksitellen kameralta koneelle, vaan samalla siirtyy koko muistikortin sisältö. Olen tirauttanut jo muutaman kyyneleen ja repinyt hiukseni päästä tämän koneen kanssa takutessa. Tilanne paranee edes hieman, kunhan parempi koneeni kotiutuu, joskin ikivanhan ja äärisimppelin photoshopin levy on jossain hukassa. Ei löydy, vaikka kuinka kollaisi. Olen niin kaavoihin kangistunut, etten halua luopua vahnasta koneesta tai vanhoista ohjelmista. 

Sen mitä tuskailuiltani olen ehtinyt, niin olen edelleen yrittänyt saada käytettyä meidän valtaviin mittoihin paisuneita kesäkurpitsoja. Osa päätyi hilloon, mutta niistä lisää myöhemmin. Anopilta ajattelin käydä vohkimassa herkullisen kesäkurpitsavuoan ohjeen, jos sitä vaikka viikonloppuna ehtisi tehdä. Helpommalla tosin pääsisi, jos veisi kesäkurpitsat anopille ja kainosti pyytäisi anoppia kokkaamaan tuota herkkua.

Hillojen lisäksi yksi pikkuinen kesäkurpitsa päätyi kakkuun, jonka ohjeen löysin ikivanhasta mapistani. Alunperin ohje on kopsattu Pirkasta. Aluksi ajatus kesäkurpitsakakusta tuntui vähän hassulta, mutta onhan sitä porkkanakakkuakin olemassa. Lisäksi tämä on siitäkin kiva ohje, että öljyä (tai laktoositonta margariinia) käytettäessä kakku on täysin laktoositon. Varsin jouluinen fiilis kakusta tuli, mutta muuten oli ihan ok.

Kesäkurpitsakakku

3 kananmunaa
2dl fariinisokeria
1(n.300g) kesäkurpitsa
1dl öljyä tai 100g margariinia sulatettuna
1dl rusinoita
1dl(50g) mantelirouhetta
3dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl inkivääriä
1tl kanelia
1 sitruunan raastettu kuori
Koristeluun:
tomusokeria
ananaskirsikoita

   Raasta kesäkurpitsa hienoksi raasteeksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon kesäkurpitsaraaste, öljy ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina tasapohjaiseen (halk. n. 24cm), voideltuun, korppujauhotettuun vuokaan.
  Paista 175-asteisen uunin alatasolla vajaa tunti. (Meidän uunilla meni n. 50 min.) Kumoa kakku vähän jäähtyneenä. Ripottele pinnalle tomusokeria ja koristele ananaskirsikoilla. Koristeeksi sopivat myös syötävät kukat.
  Kesäkurpitsakakku säilyy hyvin ja on parhaimmillaan paistamista seuraavana päivänä.




9 kommenttia:

  1. Kuulostaa hyvältä!

    Mulla kävi mielessä kans tehdä kakkua porkkanakakun ohjeella, omenaraasteellakin tulee oikein hyvä niin miksi ei kesäkurpitsallakin. :)

    VastaaPoista
  2. Just mietin, että tästä voisi tulla hyvää omenallakin :) Miksei siis porkkanakakkuohjetta voisi muuttaa kesäkurpitsakakuksi.

    VastaaPoista
  3. Just puhuttiin ystävän kanssa että pitäis kokeilla kesäkurpitsaa johonkin makeaan leivonnaiseen.
    Pitänee ryhtyä tuumasta toimeen! :)

    VastaaPoista
  4. Siitä vaan Nanne :) Mä yritän kuumeisesti keksiä seuraavaa juttua, mihin saisin kesäkurpitsat käytettyä. Lisää hilloa ainakin, mutta ehkä sämpylöihin?

    VastaaPoista
  5. Niin kyllähän sitä porkkanasämpylöitäkin tehdään, samoin omena. Miksei siis kesäkurpitsastakin.
    Kerro sit heti jos testaat niitä sämpylöitä, haluan kuulla millaisia niistä tulee!! :)

    VastaaPoista
  6. mäki tuun syömään kesäkurpitsavuokaa! koska mennään! oon monen monta kertaa päättänyt kans tehdä sitä mutta aina se jää. eikä se kuitenkaan olisi yhtä hyvää ku mamuskan ♥

    VastaaPoista
  7. Kerron Nanne sitten miten sämpylöiden kanssa käy. Ajattelin alkuviikosta leipoa, jos vaan aikaa on :)

    Voitais Hanska kyllä lähiaikoina mennä! Tosin täytyy varmaan kysyä, koska mamuska meille kokkaa :) Ja mielellään niin, että tuo yksi isompi ipanakin pääsis mukaan.

    VastaaPoista
  8. Mäkin tein muutama vuosi sitten parikin kesäkurpitsakakkua ja muistaakseni ainakin se toinen niistä oli tosi hyvää. Se oli sellainen kostean mehevä, vähän kuin porkkanakakkukin, mutta muistaakseni siihen tuli myös suklaata!?! Valitettavasti ohje on jossain kadoksissa, kun en vielä sillon kirjannu kaikkia ohjeitani ylös. Josse vielä jostain löytyy, ni pitääkin leipoa uudestaan :)

    VastaaPoista
  9. Jos sen kakun ohjeen löydät, niin laita ihmeessä jakoon! Mulle ainakin kelpaisi :)

    VastaaPoista