30. elokuuta 2013

Just a little touch of bull - pienet, pikaiset härkäpiiraat

Yleensä en valmistaikinoista perusta, mutta tällä kertaa päätin tehdä poikkeuksen. Äitini tuli pitkästä aikaa Seinäjoelle ja halusin tehdä jotain pientä ja helppoa kahvipöytään. Mapeistani löysin pienten poropiiraiden ohjeen, jota muuttelin sitten hieman. Mulla nimittäin iski pihiys kauppareissulla ja poron kylmäsavupaisti vaihtui kylmäsavuhärkään. Valinta ei ollut ollenkaan huono, sillä näistä tuli aivan järjettömän hyviä! Eikä tuo Sunnuntain ruisperunataikina ollut lainkaan pöllömpää. Voi olla, että näistä saisi vielä parempia tekemällä taikinan itse, mutta menee kyllä näinkin. Päätin jo, että näitä on ehdottomasti tehtävä seuraaviin perhejuhliin... Jos vaan keväällä enää muistan koko ohjetta. Ohjeen alkuperää en valitettavasti muista.

Pienet härkäpiiraat
(18kpl)

1pkt(400g) ruisperunataikinaa (pakaste)
Täyte:
100g ohutta kylmäsavuhärkää (tai poron kylmäsavupaistirullaa)
200g leipäjuustoa
1dl kermaa tai maitoa
2 munaa
2dl juustoraastetta

  Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Jaa taikina ensin kahtia ja molemmat puoliskat vielä 9 pieneen palaan. Kauli jokainen taikinapala hieman isommaksi ja painele voideltujen muffinivuokien pohjalle ja reunoille.
  Käännä paistiviipaleet kaksinkerroin, kierrä ruusukkeiksi ja nosta taikinoiden keskelle. Leikkaa leipäjuusto pieniksi kuutioiksi ja nostele kuutiot taikinakuppeihin tukemaan härkäruusukkeita.
  Sekoita kulhossa maito/kerma, munat ja juustoraaste sekaisin. Jaa muna- maitoseos tasaisesti vuokiin. Paista piiraita 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Maitoseos näyttää aluksi hieman vähäiseltä, mutta taikina painuu paiston aikana kasaan, jolloin maitoseos on täysin riittävä.

Vati on synttärilahja Jemiinalta <3


Sain taas kaverin piiraita kuvatessa. Tämä katti on kyllä aina asialla, jos on ruokaa lähistöllä :)



4 kommenttia:

  1. Kauniit piiraset, joskus valmistaikinat on ihan näppäriä. Mukavaa viikonloppua :).

    VastaaPoista
  2. Kiitos Sarppu! Ja mukavaa viikonloppua teillekin :)

    VastaaPoista
  3. Ihana kissa teillä!! <3 Aivan mahtava tuo väritys. Meilläkin Lyytissä on ihan vähän tuota oranssia. Tuntuu vaan että sekin vähä oranssi haalenee keltaiseksi kun se kasvaa.

    VastaaPoista
  4. Pai on meidän blondi <3 Tai oikeasti punapää :) Ja toinen on sitten semmoinen harmaan kirjavan raidallinen. Ihania katteja molemmat :)

    VastaaPoista