13. elokuuta 2013

Mössönne, monsieur!

Mun rakas, uskollinen ja ikivanha pöytäkoneeni päätti sanoa työsopimuksen irti, mutta onneksi se pääsi pikaisesti isoveljeni luo hoidettavaksi. Tietokone oli syönyt jättimäisen pölypalleron, joskaan sen poisto ei vikaa korjannut. Välillä tämä jaksaa pyöriä, kunnes taas sammuu. Nyt tämä taas toimii, edes hetken, joten laitetaan äkkiä eilinen ohje jakoon.

Tämän epämääräiseltä näyttävän, mutta hyvältä maistuvan ruoan ohjeen olen löytänyt Yhteishyvästä, jossa se esiintyi nimellä viikonlopun kananuudeli. Ruoka on suht nopea valmistaa, joten toimii näin arkena oikein hyvin. Vaikka tässä on monenmoista ainesta sekoitettuna, niin yllättävän hyvin ne toimii yhdessä. Tyttö olisi lisännyt tähän vielä suolapähkinöitä, mutta niitä ei talosta tällä kertaa löytynyt. Harmi, sillä olisivat varmasti tähän sopineet. Jatkossa silppuaisin sekaan chilin tai pari, mutta muuten voi tehdä toistekin.

Viikonlopun kananuudeli

300g maustettuja broilerisuikaleita, meillä pehmeän pippurinen
Maustekastike:
1prk lasten mango- tai omenasosetta
1rkl soijaa
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2rkl lime- tai sitruunamehua
2rkl raastettua inkivääriä (laitoin noin teelusikallisen jauhettua)
1rkl makeaa chilikastiketta
2rkl fariinisokeria
Lisäksi:
3rkl öljyä
1 sipuli
1-2 pientä porkkanaa
2 eriväristä paprikaa
1tlk ananaspaloja mehussa
1ps(180g) katkarapuja
tuoretta korianteria
250g nuudeleita

  Keitä nuudelit väljässä vedessä. Sekoita maustekastikkeen ainekset. Paloittele kasvikset. Kuumenna öljy pannussa ja paista broilerisuikaleet ja sipuli kevyesti. Siirrä pois pannulta. Paista paloiteltuja paprikoita ja porkkanoita öljyssä noin viisi minuuttia. Siirrä pois pannulta. Paista lopuksi katkaravut.Valuta kypsät nuudelit.
  Yhdistä ruoka isossa kattilassa. Sekoita maustekastike nuudeleihin ja lisää broilerinpalat, kasvikset, katkaravut sekä viimeiseksi ananaspalat. Kuumenna tarvittaessa. Lisää reilusti hienonnettua tuoretta korianteria juuri ennen tarjoilua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti