25. elokuuta 2013

As soft as they seem - ihanat, pehmeät kesäkurpitsaohukaiset

Aivan aluksi mun on pakko kertoa teille mun eilisestä koheltamisesta. Savus- tettiin ruoaksi pala kassleria ja ajattelin tehdä niiden seuraksi omena-perunaröstejä. Noh, sain massan valmistettua ja ensimmäisen pannullisen paistettua. Lisäsin pannulle öljyä ja ajattelin levittää ne ensimmäisellä sudilla, joka laatikosta käteen osui. En katsonut tai ajatellut asiaa sen kummemmin ja aloin levittämään öljyä. Hetken kuluttua ihmettelin, mitä valkoista töhnää pannulle ilmestyi. Pikavilkaisu ja tajusin, että se hemmetin suti oli muovia ja suli pannulle.... Sen lisäksi, että pannu pääsi pesuun ja suti roskiin, heilautin sudin raastekulhon yli, jolloin sulaa muovia tippui myös kulhoon. Siihen loppui röstien paisto. Onneksi kauppa oli vielä auki ja hain tilalle Apetitin peruna-kantarelliröstejä. Yleensä en pakasteperunoista kauheasti piittaa, mutta nämä oli oikeasti hyviä!

Mutta sitten paremmin onnistuneisiin kokkailuihin. Kesäkurpitsoja löytyy edelleen ja uusia näyttäisi olevan vielä tulossa yllin kyllin, joten pakko keksiä niille jotain käyttöä. Pieni pala kesäkurpitsaa päätyi tällä kertaa lättyihin. Näistä tuli ihanan pehmeitä ja oikein hyviä. Jopa ukkoni, joka ei kesäkurpitsoista piittaa, tykkäsi näistä. Ohje on poimittu näemmä Yhteishyvästä.

Kesäkurpitsaohukaiset

1(n.300g) kesäkurpitsa
3rkl korppujauhoja
2dl maitoa tai vettä
2 kananmunaa
1dl vehnäjauhoja
2rkl öljyä
1tl suolaa
2rkl tuoretta tai 1tl kuivattua kirveliä
Paistamiseen:
öljyä tai margariinia

  Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Nosta korppujauhot kulhoon turpoamaan nesteen kanssa. Lisää kesäkurpitsaraaste, munat, vehnäjauhot, sekä öljy. Mausta suolalla ja kirvelillä. Paista letut miedolla lämmöllä ohukaispannulla. Tarjoile puolukkasurvoksen kanssa.

2 kommenttia:

  1. Kesäkurpitsalätyt kuulostavat hyviltä!
    Ja eilinen tarinasi tuo lohtua minulle,ikuiselle säheltäjälle. Milloin on leikkuulauta sulanut kokonaisuudessaan hellalle ja millon mitäkin. Meillä ei ole enää yhtään täysin ehjää leikkuulautaa eikä lastaa,vaan kaikissa on vähän hellalla sulaneita kohti! :) Kauhern vaikea mun mielestä muistaa että se hella voi olla kuuma jos siinä on just kokkaillut...

    VastaaPoista
  2. Sulaneita kohtia pakkaa meilläkin olla yhdessä, jos toisessakin muoviastiassa :D Mä oon aikamoinen säätäjä ja sählääjä, etenkin jos yritän tehdä jotain kiireellä.

    Kerran oon onnistunut kakkua kumotessa pudottamaan kakun niin, että osa löytyi lavuaarista, osa lattialta. Sen vähän mitä kakkua maistoin vuoan reunasta, olisi se ollut hirmuisen hyvää. Täytyykin kaivella kyseinen ohje esiin ja kokeilla paremmalla onnella :)

    VastaaPoista