16. elokuuta 2013

Kääpiölinnassa jammaillaan - hillossa kesäkurpitsaa ja ananasta

Olen kuumeisesti yrittänyt keksiä keinoja, miten saan meidän jättimäisiksi intaantuneet kesäkurpitsat syötettyä kanssa-asujilleni. Kakkuna katosi varsin nopeasti, mutta esimerkiksi ruoassa ei kelpaa kuin tytölle ja mulle. Perheen miehet työntävät kesäkurpitsapaloja nenäänsä nyrpistellen haarukalla pitkin lautasta. Tai ukko kyllä syö, muttei mitenkään riemusta kiljuen.

Viime viikolla äitini ehdotti, että keittäisin osan hilloiksi. Pakko tunnustaa, ettei moinen ollut käynyt mielessäkään. Äitini tiesi, että kaupoissa on ainakin ollut, jos ei ole enää, ananas-kesäkurpitsahilloa. Ohjetta moiseen ei netistä äkkisel- tään löytynyt, joten täytyi soveltaa itse. Olin ostanut hilloa varten tuoreen ananaksen, mutta se osoittautui niin epäkelvoksi yksilöksi, että jouduin korvaamaan sen kaapista löytyneillä tölkkiananaksilla.

Lopputulos muistuttaa kyllä enemmän marmeladia kuin hilloa ja maku on aika mieto. Halutessaan hilloa voisi maustaa jollain, mutta en oikein tiedä että millä.  Minä tykkään, kun tämä ei ole mitenkään ällömakeaa. Ukko ja tyttö tuumasi, että tämä on omituista. Pikkumiehen kommentti hillosta oli "makusta", joka tarkoittaa hyvää :) Jess! Lisäksi pikkumies tykkää syödä tätä voileipäkeksien päällä. Salaa hakee kaapista keksin tai pari ja  painuu jääkaapille vaatimaan hilloa. Mikään muu ei keksien päälle enää kelpaa.

Kesäkurpitsa-ananashillo

n.1kg kesäkurpitsaa
3tlk(227/136g) ananaspaloja mehussa
0,75dl ananasmehua
800g (n.10dl) hillosokeria

  Kuutioi huuhdellut kesäkurpitsat pieniksi kuutioiksi, valuta ananaspalat. Laita molemmat kattilaan ja kaada mehu joukkoon. Keitä miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia, kunnes kesäkurpitsakuutiot pehmenevät.
  Nosta kattila liedeltä ja soseuta palat sauvasekoittimella. Nosta takaisin liedelle, sekoita hillosokeri joukkoon ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua hiljaa poreillen 10 minuuttia. Sekoita välillä.
  Kaada valmis hillo kuumennettuihin lasitölkkeihin. Sulje kannet tiiviisti ja anna jähmettyä viileässä seuraavaan päivään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...