Olen kuumeisesti yrittänyt keksiä keinoja, miten saan meidän
jättimäisiksi intaantuneet kesäkurpitsat syötettyä kanssa-asujilleni.
Kakkuna katosi varsin nopeasti, mutta esimerkiksi ruoassa ei kelpaa kuin tytölle ja mulle. Perheen
miehet työntävät kesäkurpitsapaloja nenäänsä nyrpistellen haarukalla
pitkin lautasta. Tai ukko kyllä syö, muttei mitenkään riemusta kiljuen.
Viime viikolla äitini ehdotti, että keittäisin osan hilloiksi. Pakko
tunnustaa, ettei moinen ollut käynyt mielessäkään. Äitini tiesi,
että kaupoissa on ainakin ollut, jos ei ole enää,
ananas-kesäkurpitsahilloa. Ohjetta moiseen ei netistä äkkisel- tään
löytynyt, joten täytyi soveltaa itse. Olin ostanut hilloa varten tuoreen
ananaksen, mutta se osoittautui niin epäkelvoksi yksilöksi, että
jouduin korvaamaan sen kaapista löytyneillä tölkkiananaksilla.
Lopputulos muistuttaa kyllä enemmän marmeladia kuin hilloa ja maku on aika mieto.
Halutessaan hilloa voisi maustaa jollain, mutta en oikein tiedä että
millä. Minä tykkään, kun tämä ei ole mitenkään ällömakeaa. Ukko ja tyttö tuumasi, että tämä on omituista. Pikkumiehen
kommentti hillosta oli "makusta", joka tarkoittaa hyvää :) Jess! Lisäksi pikkumies tykkää syödä tätä voileipäkeksien päällä. Salaa hakee kaapista keksin tai pari ja painuu jääkaapille vaatimaan hilloa. Mikään muu ei keksien päälle enää kelpaa.
Kesäkurpitsa-ananashillo
n.1kg kesäkurpitsaa
3tlk(227/136g) ananaspaloja mehussa
0,75dl ananasmehua
800g (n.10dl) hillosokeria
Kuutioi huuhdellut kesäkurpitsat pieniksi kuutioiksi, valuta
ananaspalat. Laita molemmat kattilaan ja kaada mehu joukkoon. Keitä
miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia, kunnes kesäkurpitsakuutiot
pehmenevät.
Nosta kattila liedeltä ja soseuta palat
sauvasekoittimella. Nosta takaisin liedelle, sekoita hillosokeri
joukkoon ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua hiljaa poreillen 10
minuuttia. Sekoita välillä.
Kaada valmis hillo kuumennettuihin lasitölkkeihin. Sulje kannet tiiviisti ja anna jähmettyä viileässä seuraavaan päivään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti