30. kesäkuuta 2014

Ei tuo tuuli enää pelloilta pastan hajua... tomaattinen broileripasta Provinssin jälkimainingeissa

Rokit on taas vuodeksi rokattu. Nyt on aika saada väsymys kuriin ja palata normaaliin arkeen kokkailuineen kaikkineen. Oli meillä kyllä kivaa, enkä muista koska olisin viimeksi nauranut niin paljon kuin miehen muistellessa kaverinsa kanssa vuosikausien takaista Herrasmiesrockin "Herrasmiehet goes drag"-teemaa. Yritin esittää kainon toiveen, jospa nämä jo keski-ikää lähentelevät herrat ottaisivat uusintakierroksen ja vetäisivät tantut niskaan, ihan vaan meitä muita ilahduttaakseen. Tosin en tiedä kestäisikö mun verkkokalvot tai vatsalihakset sitä näkyä... :D Mutta niin tai näin, viikonloppu oli onnistunut ja kaksi päivää hyvää musiikkia, hyvää ruokaa ja kavereita auttaa taas kummasti jaksamaan! 

Kovasti napsin kuvia niin sapuskoista kuin bändeistäkin ajatuksena tehdä jonkinlaista koostetta viikonlopusta, mutta tällä hetkellä pelkästään ajatus siitä, että kävisin kymmenittäin kuvia läpi tuntuu aivan ylivoimaisen raskaalta tehtävältä. Jätetään ajatus vielä muhimaan ja palataan Provinssirockin tunnelmiin sitten kun virtaa piisaa. Sen verran voi toki sanoa, että Kolmas Nainen oli juuri niin hyvä kuin ajattelinkin, Eläkeläiset humppasi kovaa, mutta olisin kaivannut hieman enemmän ja Dropkick Murphys tuli ja löi mut täysin ällikällä. Yhden keikan ansiosta bändi nousi ehdottomasti sinne lempibändien kärkikastiin!

Muutama päivä ilman keittiöhommia antaa kummasti uutta virtaa kokkaamiseen, joskaan minkäänlaista luovuutta ei tällä hetkellä ole havaittavissa. Kun pää lyö tyhjää aivan joka asian suhteen, on varminta ottaa valmis resepti käteen ja noudattaa sitä edes suunnilleen. Viime viikolle suunniteltu tomaatti-broileripasta valmistui vasta tänään, mutta parempi kai myöhään kuin ei milloinkaan. Pikaiset pastat ovat oikein oivaa sapuskaa siinä vaiheessa, kun keskittymiskyky on suunnilleen samaa tasoa kuin tuolla kolmevuotiaalla pikkumiehellä. Tämä ohje näyttää olevan lähtöisin Me-lehdestä. Maultaan ruoka oli aika hassua, enkä oikein osaa analysoida sitä tarkemmin. Ehkä jatkossa jättäisin kardemumman väliin, sillä tätä syödessä heräsi vastustamaton halu leipoa pullaa...



Tuoretomaatti-broileripasta
(6ann.)

400g maustamattomia broilerin fileepihvejä tai
valmiita suikaleita
2rkl soijaa
1tl rouhittua mustapippuria
0,5tl inkivääriä
0,5tl kardemummaa
0,5tl kurkumaa
2rkl öljyä
1 omena
1-2tl yrttimaustetta
250g tomaattilohkoja tai kirsikkatomaatteja
2-3dl vettä
3rkl tomaattipyreetä
2tl hunajaa tai siirappia
3-4 timjaminoksaa
suolaa tarvittaessa
Pasta:
300-400g kuivapastaa
vettä
suolaa
Tarjoiluun:
emmentalia tai parmesaasia raastettuna

  Kuutioi fileepihvit tai käytä valmiita broilerisuikaleita. Mausta broileripalat soijakastikkeella ja mausteilla ja anna maustua 15–30 minuuttia. Kuumenna rasva pannussa ja paista broileripalat, lisää pilkottu tai raastettu omena, mausteet, tomaatit, vesi, pyree ja hunaja tai siirappi. Hauduta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, riivi timjaminlehdet kastikkeeseen kypsennyksen loppupuolella. Tarkista maku ja lisää suolaa ja mausteita tarvittaessa. Halutessasi voit nyppiä tomaattien kuoret kastikkeesta keittiöpihdeillä. 
  Nosta pakkauksen ohjeen mukaan keitetty pasta kastikkeen joukkoon keitinvedestä reikäkauhalla. Sekoita, tarjoa juustoraasteen ja salaatin kanssa


2 kommenttia:

  1. Olen ehkä VÄHÄN kade tosta Kolmannesta Naisesta.... Ikiaikainen suosikkini! :) Myös Dropkick Murphys uppoo ja lujaa!! Joskus töissä sitä kuunnellaan ja on kyllä miellyttävän kuulosta renkutusta!!
    Provinssipäivitystä odotellessa!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitääköhän mun vääntää vielä veistä haavassa ja kertoa, että sain hetken seistä Hanhiniemen lähellä, kun ukko kävi sen jutuissa. Yhteisten tuttujen kautta tietävät toisensa ja tervehtivät kohteliaasti, kun toisensa näkevät :)

      Ootko koskaan kuunnellut Gogol Bordelloa? Ajattelin että jos tuo Murphys kolahtaa, niin saattaisit tuostakin tykätä. On mun ehdoton lemppari :)

      Poista