19. huhtikuuta 2015

Supper Time! - tarjolla possua tomaatti-sienikastikkeessa

Takana on mukavan leppoisa ja musiikintäyteinen viikonloppu. Eilen vietiin pikkumies mummolaan yökyläilemään ja suunnattiin katsastamaan paria loistavaa bändiä Seinäjoki Areenaan. Lavalle saapasteli Nazareth ja heti sen jälkeen Uriah Heep! Ennen pikkumiehen syntymää käytiin aina kerran, pari vuodessa Helsingissä keikoilla, joten oli ihan kivaa vaihtelua nähdä tällaisia bändejä kotikulmilla! Tai näkeehän noita bändejä aina Provinssissa, mutta siihen on vielä tuskastuttavan pitkä aika. 

Meidän mielipiteet keikoista meni hieman ristiin, sillä mulle kolahti tällä kertaa enemmän Nazareth, miehelle Uriah Heep. Nazarethin uusi laulajakin selvisi toisesta keikastaan vallan mainiosti, mutta kaikista mahtavinta oli nähdä bändin ainoan alkuperäisjäsenen, Pete Agnew'n aito riemu ja tyytyväisyys keikan aikana. Vanha herra tuntui nauttivan olostaan täysin siemauksin. Se riemu tarttui taatusti jokaiseen paikalla olleeseen.

Koska muksut eivät olleet eilen kotona syömässä, sain tehdä ruokaa ihan vaan ukolle ja itselleni. Kesäruokaa-kirjasta löytyi mielenkiintoinen possuohje, jota oli pakko kokeilla. Porsaan ulkofilee ei edelleenkään ole mun suosikkiaineksia, mutta hyvää tämä ruoka oli silti! Ainoastaan juustovalintani oli hieman virheellinen, sillä Kippari-viipaleet eivät sulaneetkaan ruoan pinnalle odotetulla tavalla. Hyvältähän se maistui, mutta silti käyttäisin jatkossa jotain paremmin sulavaa juustoa. 




Porsaanfilee tomaatti-sienikastikkeessa
(4ann.)

n.800g porsaan ulkofileetä
suolaa
pippuria
öljyä paistamiseen
100-200 g tuoreita herkkusieniä, tatteja tai muita sieniä
3-4 salottisipulia silputtuna
2 valkosipulinkynttä silputtuna
2 tlk säilöttyjä tomaatteja
8-10 basilikan lehteä suikaloituna
suolaa
mustapippuria
ripaus sokeria
6-8 viipaletta juustoa (esim. Emmental)
kokonaisia basilikanlehtiä

  Poista fileestä rasva ja hiero sen pintaan suolaa ja pippuria. Ruskista filee öljyssä nopeasti joka puolelta kuumalla paistinpannulla ja siirrä se odottamaan.
  Viipaloi sienet ja ruskista ne öljyssä. Siirrä sienet odottamaan. Paista sipulit ja valkosipulit öljyssä pehmeiksi. 
  Soseuta tomaatit hieromalla ne siivilän läpi. Käytä myös tomaattien liemi. Heitä siemenet pois. Lisää tomaattisose, basilika sekä ripaus suolaa, sokeria ja pippuria sipulisilppujen joukkoon paistinpannuun ja anna kastikkeen kiehua hiljalleen 5-10 minuuttia.
  Leikkaa liha 2-3 cm paksuiksi viipaleiksi ja pane viipaleet keskelle paistinpannua kastikkeen joukkoon. Kaada päälle sienet ja juustoviipaleet päällimmäiseksi. Peitä paistinpannu kannella ja kypsennä liha miedolla lämmöllä aivan kypsäksi eli 15-20 minuuttia. Koristele basilikanlehdillä. Halutessasi tarjoa parmesaaniraasteen kanssa. 

2 kommenttia:

  1. Teillä on ollut oikein laatuaikaa, onnelliset ♥
    Hyvältä näyttää tuo pöperö, taidan laittaa tämänkin ohjeen korvan taakse, kun taas pää lyö tyhjää ja kaipaan helppoa ja herkullista arkiruokaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teki kyllä hyvää olla pitkästä aikaa kahdestaan jossain :) Viimeksi oltiin jossain joulukuun loppupuolella, joten oli jo aikakin päästä jonnekin. Pikkumies viihtyy mummolassa onneksi hyvin, joten senkin puolesta oli helppo lähteä. Seuraava "ulkoilu" taitaakin olla sitten Provinssin aikoihin :)

      Poista