3. marraskuuta 2016

Kuohkea puolukkapuuro

Kun siinä eilen puolukkaleipää leipoessa pyörittele puolukkarasiaa käsissään, alkoi kummasti tehdä mieli vispipuuroa. Siitä tuntuu olevan ikuisuus, kun viimeksi olen vispipuuroja keitellyt tai edes syönyt. Yleensä olen aina keittänyt marjat ensin ja lisännyt mannasuurimot vasta sitten, mutta nyt tein toisin. Lisäsin marjat vasta viime hetkillä, kunhan olin ne ensin ajanut sauvasekoittimella pienemmäksi. Puuron vatkasin vasta tänään aamusella ja kerrankin puurosta tuli ihanan kuohkea. Liekö sitten tuon kunnollisen jäähdyttämisen ansiota. 




Vispipuuro puolukoista

1 l vettä 
1½ dl tummia mannasuurimoita
ripaus suolaa
1 dl sokeria
3 dl jäisiä puolukoita

  Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää mannasuurimot samalla vispilällä sekoittaen. Lisää suola ja sokeri. Anna kiehua noin 10 minuuttia. Hienonna sillä aikaa jäiset puolukat sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Lisää marjat puuron joukkoon ja anna kiehua vielä muutama minuutti. 
  Anna puuron jäähtyä kunnolla. Vatkaa sitten kuohkeaksi. Nauti sellaisenaan tai maidon ja sokerin kera. 




6 kommenttia:

  1. Hyvä puuro. Minunkin pitäisi tehdä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tee ihmeessä! Tämä oli pitkästä aikaa niin hyvää.

      Poista
  2. Nam! Vispipuuro on ihanaa. :p Pitää itekin tehä.

    VastaaPoista
  3. Vispipuuro on kyllä superhyvää, olen vasta näin vanhempana löytänyt sen. Anopilta tulee niin järjettömät määrät puolukkaa, että on pakko keksiä uusia tapoja syödä sitä! Vispipuuro on kyllä mahtava tapa hukata muutamat puolukkapurkit

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon kyllä aina tykännyt vispipuurosta, mutta vasta vanhempana oon innostunut keittämään tätä itse. Ennen turvauduin aina kaupan versioihin. Ei sillä, hyviä nekin on, mutta ei ne itsetehdylle vedä vertaa. :)

      Poista