6. marraskuuta 2017

Pekoni-punasipulipiiraset voitaikinasta

Jaahas. Jokos sitä oli aika taas päivittää vähän tätä blogiakin. En ymmärrä mihin kaikki aika menee, kun en mukamas ehdi mitään koskaan kirjoittelemaan. Nyt muksut touhuaa omiaan ja ukko meni töihin, niin voin keskittyä edes hetken omiin juttuihini. 

Mies vihjaisi ilahtuvansa, jos voisin tehdä hälle jotain syötävää yöksi. Iltavuoroissa kun painaa hommia aina tuonne aamuyön puolelle parin sämpylän ja kahvin voimin ja kun sitten kotiin pääsee, on kuulemma mukava jotain syödäkin.

Koska kaapista löytyi pekonia ja punasipulia ja pakastimessa oli paketillinen voitaikinalevyjä, tein sitten pikaisia pekoni-sipulitorttuja tai piirasia... vai miksi näitä kutsuisi. Aikaa ei näiden valmistamiseen kauaa mene ja ihan syötäviä ovat. Tai ehkä vähän liian rasvaisia mun makuun, mutta eipä nämä mulle olekaan.




Punasipuli-pekonitortut

1 pkt (500g) voitaikinalevyjä
1 isohko punasipuli
2 valkosipulikynttä
1 pkt  (140g) pekonia 
mustapippuria
(1tl punaviinietikkaa)
Voiteluun:
kananmunaa

  Sulata voitaikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa levyt kahtia ja nostele neliöt leivinpaperille pellille.
  Kuori ja suikaloi punasipuli ja viipaloi valkosipulinkynnet. Suikaloi pekoni. Paista pekonia hetki kuumalla pannulla. Lisää joukkoon sipulit ja valkosipulit ja jatka kypsentämistä, kunnes sipulit pehmenee. Mausta pippurilla ja halutessasi tilkalla punaviinietikkaa.
  Voitele voitaikinaneliöt kananmunalla ja nosta jokaisen neliön keskelle nokko sipuli-pekoniseosta. Paista 225-asteisen uunin keskiosassa noin 15 minuuttia. 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti