20. syyskuuta 2011

Persikat rahkassa ja tomaattimuffinsseja

Tänään jatkui taas "hävitetään jääkaapista jämät"-kokkailu. Samalla sain vähän noita säilykkeitäkin hävitettyä. Kermatilkka pääsi persikkarahkan jatkoksi ja juustoraasteen ja raejuuston loput tomaattimuffinsseihin. Nuo rahkat on helppoja ja nopeita välipaloja. Ja tyttökin tykkää :) Tänään rahkasta tuli vaan turhan makeaa, kiitos sokeriliemessä lilluneiden persikoiden. Edelleen ihmettelen, miten kyseinen säilyke on meille päätynyt. Mutta se siitä säilykkeestä. Sen verran täytyy myöntää, että vieläkään mikään itse tehty rahka ei vedä vertoja sille äidin tekemälle mansikkarahkalle, jota muksuna sai.

Rahkaa varten vatkasin desin vispikermaa kovaksi vaahdoksi. Kermaa olisi kyllä saanut olla enemmänkin. Sitten sekoitin maitorahkan, kermavaahdon, sokerit sekä kuutioidut ja valutetut säilykepersikat keskenään. Muutaman säilykepersikan viipaleen jätin koristeeksi. Hetki kylmässä ja rahka oli valmis.


Noihin suolaisiin muffinsseihin tykästyin jokunen vuosi sitten. Turhan harvoin vaan tulee tuollaisia tehtyä. Nuo tomaattimuffinssit on ihan hyviä, tosin suolaa olisi mun mielestä saanut olla hieman enemmän. Mutta makuasia tuokin. Sopivat hyvin tarjottavaksi niin iltapalana kuin juhlapöydässäkin. Tämän ohjeen oon joskus löytänyt Yhteishyvä-lehdestä.

Tomaattimuffinssit

(12kpl)

 3dl vehnäjauhoja
1dl kaurahiutaleita
2tl leivinjauhetta
0,5-1tl suolaa (itse laittaisin jatkossa tuon teelusikallisen)
2 kananmunaa
2dl kermaviiliä
0,5dl öljyä
Täyte:
1 kananmuna
2dl raejuustoa
1dl juustoraastetta
0,5 punasipulia
10 viipaletta aurinkokuivattuja tomaatteja
1dl tuoretta basilikaa tai 1-2rkl kuivattua
Päälle:
6 viipaletta aurinkokuivattuja tomaatteja
pala punasipulia

  Sekoita vehnäjauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe ja suola kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa munan joukkoon kermaviili ja öljy. Lisää munaseos jauhojen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kuutioi aurinkokuivatut tomaatit ja punasipuli. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja lisää puolet täytteestä taikinan joukkoon. Tuoreen basilikan korvasin reilulla ruokalusikallisella kuivattua. 
  Annostele taikina voidelluihin muffinssipellin koloihin. Nosta loppu täyte muffinssien päälle ja paina vielä koristeeksi aurinkokuivattuja tomaatteja ja sipuliviipaleita. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.



Nyt taidan olla ansainnut kupposen teetä ja muffinssin :)

2 kommenttia:

  1. hmm, olisko tuossa jalkapallovuokiin täytettä :) just eilen meditoin että minkähänlaisia täytteitä sitä keksis ja aurinkokuivatutt tomaatit oli yks vaihtoehto. jos korvais raejuuston fetalla, tulis varmaan suolaisuuttakin lisää.

    VastaaPoista
  2. Sun pitää testata sitä fetaversiota pieni satsi. Äkkiseltään kyllä kuulostais hyvältä :)

    VastaaPoista