26. joulukuuta 2011

Operaatio "Hävitetään joulusuklaat"

Joulutohinat alkaa onneksi olla takanapäin. Onhan se kivaa, mutta on kyllä kivaa palata taas normaaliin arkeenkin. Ja ettei aivan pääsisi laihtumaan, niin pitihän sitä tänäänkin jotain hyvää tehdä. Mä oon kauan aikaa suunnitellut kokeilevani semmoista Budapest-moussea, mutta aina se on vaan jäänyt. Osasyy taitaa olla tuo Budapestien kausittainen saatavuus. Nyt kuitenkin on mousse tehty ja laitettu jääkaappiin jässähtämään. Ohje on ollut mulla vuosikaudet, enkä yhtään muista mistä sen oon löytänyt.

Suussasulava Budapest-mousse

280g Budapest-konvehteja
0,5dl vahvaa kahvia
2 keltuaista
2-3 dl kuohukermaa

  Laita keitetty vahva kahvi kattilaan. Sulata Budapestit kahvissa hiljaisella lämmöllä. Sekoita hyvin ja anna jäähtyä. Sekoita täysin jäähtyneeseen suklaaseokseen keltuaiset, sekoita huolellisesti.
  Vatkaa kerma vaahdoksi. Kääntele kermavaahto varovasti suklaa-keltuaisseokseen. Mitä enemmän kermaa lisäät, sitä vaaleampaa vaahtoa saat.
  Laita vaahto tarjoiluastiaan tai jaa se valmiiksi annoskulhoihin. Laita muutamaksi tunniksi jääkaappiin. Koristele Budapest- konvehtimuruilla ja nauti.


Mä olin muuten ollut toooosi kiltti, ainakin jos lahjakasaa katsoi. Ja yllättäen sain paljon keittiöpuuhiin liittyviä juttuja. Joulupukki toi mulle kunnollisen japanilaisen kokkiveitsen, valurautaisen parilapannun, muumilusikoita, Mariskoolin, leivontakirjan ja uuden muumimukin. Ja tietysti paljon muuta kivaa. Yksi herkullisimmista lahjoista oli yhden ihanan neitokaisen itse tekemät Baileys-konvehdit. Heti olin ohjetta kärkkymässä ja täytynee kokeilla niitä jossain vaiheessa. Ja toi joulupukki mulle uuden kamerankin, kun oon moittinut ruokien kuvaamisen vaikeutta. Vielä kun joku opettaisi enemmän valokuvaamisen saloista, niin ehkä kuvatkin paranisivat. 

Sacherkakusta unohdin ottaa kuvan, mutta ettepä te siinä mitään menettäneet. Kakun maku oli onneksi paljon parempi kuin miltä päällepäin näytti. Ja tuntuu vaan paranevan vanhetessaan. Mä en vaan tiedä, miten me saadaan nuo kakkujen loput syötyä. Apuja siis otetaan vastaan ja kahvitkin keitetään jos joku tänne eksyy :)

2 kommenttia:

  1. Tietty myöhässähän tämä on, mutta minä kuivaan ylimääräiset joulukakut ja joko ne syödään korppuina tai sitten jauhan ne runebergintorttua varten jonne siis korppujauhoksi kakkumurua

    VastaaPoista
  2. Tuo korppujuttu on hyvä idea! Täytyy muistaa seuraavalla kerralla, kun kakkua on jäämässä yli. Kiitos!

    VastaaPoista