31. maaliskuuta 2012

Eat 'em and smile

Välillä on kiva syödä paljon ja kaikkea. Ja vielä erilaisten dippien kera. Tämä on vaan takuuvarma keino saada ihan järjetön ähky. Silloin harvoin kun dippaillaan, tulee aina hankittua kaikkea ihan liikaa. Ja sitten niitä näälitään vielä seuraavanakin päivänä. Dippailtavat ja dipit vaihtelee, vain idea ja lopputulos on sama.

Tällä kertaa ideana oli saada taas pakastimesta tavaraa käytettyä, mutta tottahan sitä jotain piti ostaakin. Dippailtavaksi pääsi niin kana- kuin possunuggettejakin, prinssinakkeja, miniryynimakkaroita ja hornetteja. Ja taisi siinä jotain nachorulliakin olla. Niin ja ranskalaisia. Ja että kasvikset ei jäisi syömättä, tein jokaiselle oman kasviskupin ja ukaasi oli, että kupit pitää syödä tyhjiksi. Kastikkeina oli tytön tekemää dippiä, paprikakastiketta, valkosipulimajoneesia ja ihan vaan kermaviilistä ja dippijauheesta tehtyä kastiketta. Eihän nä mitään ihmeellisiä ole, mutta jos joku haluaa kokeilla, niin alla on ohjeita.

Kasviskupit

punaista paprikaaa
keltaista paprikaa
kurkkua
cocktailkurkkuja
kirsikkatomaatteja
porkkanaa
cocktailtikkuja

  Leikkaa kasvikset ohuiksi, pitkiksi suikaleiksi ja asettele laseihin. Pujota kirsikkatomaatti ja cocktailkurkku cocktailtikkuun ja asettele lasin reunalle. Toimii hyvin myös salaattina.

Valkosipulimajoneesi

1-1,5dl majoneesia
1-2tl valmista valkosipulimurskaa

  Sekoita ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa ainakin puolisen tuntia.

Paprikakastike

1tlk(200g) kermaviiliä
0.5 punaista paprikaa
0,5 keltaista paprikaa
ripaus paprikajauhetta
ripaus suolaa

  Kuutioi paprikat pieniksi kuutioiksi. Lisää ripaus paprikajauhetta ja suolaa. Anna maustua viileässä puolisen tuntia.
.



2 kommenttia:

  1. Täältäpäs löytyi kiva bloki!! Paljon hyväntuntusia reseptejä, kävin jo vähän kuikuilemassa...

    VastaaPoista
  2. Kiitokset :) Toivottavasti löytyy jotain kivaa teidänkin pöytään.

    VastaaPoista