7. huhtikuuta 2012

Eat no more

Jos mä saan päättää, niin en syö enää ikinä yhtään mitään. Niin ihania vieraita kuin meillä olikin, niin en millään pysy samassa ruokailutahdissa. En, vaikka kuinka yritin. Lopputuloksena on vaan kauhea ähky kahden päivän ylenpaltisesta herkuttelusta. Mun linjat kiittää (mutta minä en), että vieraat lähti. Olisin mä mielelläni pitänyt heidät kauemminkin!

Kääpiölinnassa ei taaskaan nähty perinteisiä pääsiäissapuskoja. Ellei sitten suklaamunia ja tuota pashatiramisua lasketa. Meidän pääsiäisherkkuihin kuului tällä kertaa itse tehty kebab ja muksuille lehtipihvit. Kebabin ohjetta en tähän näpyttele, mutta sen löytää tuolta syyskuun "Hmmm... mustikkaa"-raapustelusta. Tällä kertaa laitoin vaan vähän vähemmän pippuria ja pippuri oli jauheena eikä rouheena.

Perjantaina otettiin varaslähtö kokkoihin ja viriteltiin ihan oma "kokko" pihagrilliin. Saatiin samalla paistaa vuoden ensimmäiset tikkumakkarat. Oli hyvää! Ja onpahan grilli taas testattu tälle vuotta ja hyvin toimii. Pakko vähän kehua tuota meidän grilliä. Se on semmoinen umpirautainen ja jostain paineilmasäiliöstä tehty. Ja oikeasti tosi hyvä. Mä kun tykkään grillailla puulla, en kaasulla. Saatiin se häälahjaksi appivanhempien ystäviltä. Ainutlaatuiseksi tuon tekee grillin kyljessä komeilevat nimet ja Linkin Parkin logo. Bändi ei kuulu meidän lemppareihin, mutta se vaan sattui soittamaan samoilla festareilla, joilla aikoinaan käveltiin papin eteen.


Sitten taas niihin kokkailuihin. Vaikka vielä päivällä vannoin, etten syö enää ikinä mitään, niin alkoihan sitä iltasella maha kurista. Kun kebabia jäi, niin loihdin siitä parit kebabtoastit. Tällä kertaa paistoin leivät normaalista poiketen pannulla ja ihan hyviä silläkin tuli. Eikä näitä varten tarvi itse sitä kebabia tehdä, vaan einesfirmojen tekeleetkin kelpaa.

Kebabtoastit
(2kpl)

4 viipaletta paahtoleipää
kebablihaa
2 viipaletta (sulate)juustoa
muutama hyvin ohut sipulirengas
kebabkastiketta

  Lado leipäviipaleet pöydälle. Levitä kahden paahtoleivän päälle juustoviipaleet, kebablastut, sipulirenkaat ja päälle maun mukaan kebabkastiketta. Paina toiset leipäviipaleet täytteen päälle. Paista molemmin puolin kuivalla pannulla, kunnes ovat kauniin kullanruskeita ja juusto on sulanut. Sipuli kannattaa leikata oikein ohueksi, niin ehtii hieman kypsyä leipiä paistettaessa. Nauti välittömästi.


Kun tupa hiljeni, oli vihdoin mahdollisuus vetää henkeä ja istua vaan ihan hiljaa. Sekin voi olla välillä aika mukavaa. Ukkokulta hemmotteli mua tekemällä meille yhdet rentouttavat drinksut. Juoma on sinänsä aika vaarallinen, kun siinä ei alkoholi juuri maistu. Vodkaa ja appelsiinimehua yhdessä juoneet tietänee sen vodkan väkevän maun. Kun juoman päälle kaataa Gallianoa, katoaa alkoholin maku aika huolella. Tälläkin juomalla lienee monta nimeä ja tunnetaan Harvey wallbangerin lisäksi nimellä Poukkoilija. Ohje on kirjasta 1000 cocktailia.

Harvey wallbanger
(1ann.)

4cl vodkaa
1,5cl Gallianoa
10cl appelsiinimehua

  Kaada vodka ja appelsiinimehu korkeaan jäillä täytettyyn lasiin. Pirskottele Galliano pinnalle. Koristele halutessasi appelsiiniviipaleella. Älä sekoita enää Gallianon lisäämisen jälkeen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...