17. huhtikuuta 2012

Ruoan tarkoitus on flunssan karkoitus

Räkätaudin kourissa kamppaileva ukkokultani toivoi ruoaksi jotain oikein valkosipulista. Kun toinen ei maista eikä juurikaan haista mitään, niin olisi kai ihan sama mitä sitä toiselle syöttäisi. No, tein sitten semmoista indonesialaista possupataa, jossa on paljon inkivääriä, valkosipulia, sipulia ja chiliä. Luulisi maistuvan. Ruoka oli aika hidas tehdä, eikä asiaa ainakaan auttaneet nuo muksut. Pelkästään sipulien ja inkiväärin kuorimiseen ja silppuamiseen meni kaksi tuntia :) Tämäkin on niitä mun mapeissani majailevia ohjeita, joiden alkuperästä mulla ei oo mitään käsitystä.

Indonesialainen possupata

2rkl maapähkinä- tai muuta kasviöljyä
8 salottisipulia ohuina viipaleina
6 valkosipulinkynttä ohuina viipaleina (laitoin 10)
750g porsaan suikalelihaa
4cm tuoretta inkivääriä kuorittuna ja suikaloituna
0,5-1dl ketjap manisia tai muuta makeaa soijaa
1tl rouhittua mustapippuria
4 punaista tai vihreää chiliä suikaloituna
5dl kanalientä tai vettä

  Säädä uuni 180 asteeseen. Kuumenna öljy wokissa. Ruskista salotti- ja valkosipulit kevyesti. Poimi sipulit wokista esimerkiksi reikäkauhalla ja nosta syrjään lautaselle . 
  Kuumenna pannu uudelleen kuumaksi ja lisää liha yhdessä inkiväärisuikaleiden kanssa. Wokkaa keskilämmöllä 3-4 minuuttia. Lisää joukkoon soija ja paistetut sipulit.
  Lisää wokkiin pippurirouhe ja suikaloitu chili. Jos et kaipaa kovin tulista ruokaa, poista ainakin osa chilin siemenistä. Sekoita nopeasti. Kaada kanaliemi joukkoon. Kuumenna muutaman minuutin ajan. Maista, lisää tarvittaessa soijaa tai suolaa. Siirrä ruoka uunipataan.
  Peitä pata kannella ja hauduta uunissa 1tunti45minuuttia. Sekoita välillä. Tarjoa esimerkiksi riisin kera.


Musta tuntuu, että tämä ruoka pääsi mun suosikkipataruokien joukkoon. Vaikka en inkivääristä kauheasti tykkääkään, niin tässä se ei haitannut. Valkosipulia inhoavien kannattaa tosin pysyä pari päivää kaukana Kääpiölinnasta. Tuoksu on nimittäin melkoinen.... Mä otin osan chilin siemenistä pois, mutta olis vaan pitänyt antaa olla. Sitä potkua jäin vähän kaipaamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...