18. huhtikuuta 2012

Sielun pitkä pimeä teehetki

Oon yrittänyt koko aamupäivän keksiä kaikkea sijaistoimintaa, että pysyisi ajatukset pois iltapäivällä odottavasta pelottavasta tapaamisesta. Aikani kuluksi tekaisin kiisseliäkin, kun muuta en enää keksinyt. Oon jo jonkin aikaa suunnitellut testaavani teekiisseliä, kun sain Liptonilta maisteltavaa ja jaettavaa Buzzarodin kautta. Nyt on kiisseli tehty ja jäähtymässä ja ihan jännää siitä tuli. Alkuperäinen ohje on poimittu Yhteishyvästä , mutta muuttelin sitä vähän. Irtoteen sijaan käytin Liptonin Forest fruit-pyramiditeetä ja kun tuoreita mansikoita ei tähän hätään saa, niin ne jäi pois. Olisi pitänyt muuttaa ohjetta vielä sen verran, että olisin lisännyt vadelmat vasta lopuksi. Keittäessä kun menevät nopeasti muhjuksi. Oman maan vadelmia tohtii käyttää kiehauttamattakin.

Teekiisseli

1l vettä
2pss Liptonin Forest fruit-pyramiditeetä tai muuta marjateetä maun mukaan
sokeria maun mukaan (laitoin desin verran, kun tykkään makeasta)
ripaus suolaa
200g pakastevadelmia
Saostamiseen:
2dl vettä
4rkl perunajauhoja
muutama tuore vadelma halutessa
Pinnalle:
sokeria
Tarjoiluun:
kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä

  Kiehauta vesi. Laita teepussit veteen ja anna hautua pari kolme minuuttia. Mausta maun mukaan sokerilla ja kiehauta. Lisää pakastevadelmat.
  Sekoita perunajauhot vesitilkkaan. Nosta kattila kuumalta levyltä ja lisää vähitellen suurus koko ajan pohjaa myöten sekoittaen. Lopeta sekoittaminen, nosta kiisseli kuumalle levylle ja kiehauta.
  Viipaloi joukkoon huuhdotut, tuoreet mansikat. Kaada kiisseli kulhoon ja ripottele pinnalle sokeria. Tarjoa viileänä kermavaahdon tai jäätelön kanssa.
  Kiisseli säilyy jääkaapissa 1-2 päivää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...