25. huhtikuuta 2012

Moni pizza päältä kaunis

Kyllä meni taas vähällä pieleen. Nyt kun taistelu flunssaa vastaan on voitettu ja vihdoin voi taas nauttia ruoasta, onnistuin tekemään kyllä uskomattoman mautonta pizzaa. Ja niin pienellä jutulla tuosta olisi saanut paljon parempaa. Silloin harvoin kun laitan pizzaan tomaattimurskaa, sekoitan sen joukkoon yleensä hieman ketsuppia tai tomaattipyreetä sekä ripauksen suolaa, sokeria, mustapippuria ja oreganoa. Silloin tomaattimurskakin maistuu jollekin. Tätäkin pizzaa tehdessä mietin, että maustanko tomaattimurskan vai en. Ajattelin kerrankin kokeilla ilman maustamista ja siinä sitten menikin metsään. Kyllä tuota pizzaa syö, mutta harmittaa silti. Ehkä mä nyt jatkossa muistan, että tässä kohtaa kannattaa poiketa ohjeista. Alkuperäinen ohje on Pirkasta lähtöisin ja siinä käytettiin luomutuotteita. Mä olin tylsä ja tyydyin ihan tavallisiin. Positiivista ohjeessa oli tuon taikinan helppo käsiteltävyys ja nuo sienet. Tuoreet, voissa paistetut ja kunnolla maustetut herkkusienet on vaan niin hyviä.

Pellillinen herkkusieni-meetvurstipizzaa

2dl vettä
1pss(11g) kuivahiivaa
0,5tl suolaa
n.5dl vehnäjauhoja
2rkl rypsiöljyä
Täyte:
200g tuoreita herkkusieniä
n.200g tomaatteja
100g meetvurstia
1tlk(500g) tomaattimurskaa
2rkl voita
0,5tl suolaa
mustapippuria
1rkl oreganoa
150g juustoraastetta (laitoin vähän enemmän)

  Lämmitä vesi 42-asteiseksi. Sekoita kuivahiiva pikkutilkkaan jauhoja ja lisää jauhoseos sekä suola veteen. Lisää loput jauhot vähitellen. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Jätä taikina melko pehmeäksi. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia.
   Puhdista sienet ja viipaloi ne. Leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi. Varaa 6 meetvurstiviipaletta pizzan pinnalle ja leikkaa loput pieniksi kuutioiksi. Valuta tomaattimurskasta neste pois siivilässä. Kiehauta herkkusienet kevyesti pannulla voissa. Mausta sienet suolalla ja pippurilla.
   Kauli taikina leivinpaperin päällä pellinkokoiseksi ohueksi pohjaksi. Levitä päälle tomaattimurska ja tomaattikuutiot. Mausta oreganolla. Lisää sienet ja meetvurstikuutiot pizzalle. Peitä juustoraasteella ja asettele kokonaiset meetvurstiviipaleet tasaisesti pizzalle.
   Kypsennä pizzaa 225 asteisen uunin alimmalla tasolla noin 15 minuuttia. Tarjoa salaatin kanssa.

2 kommenttia:

  1. mä laitan pitsan päälle semmosta salsadippiä tms. on makua ja vähän potkuakin tarvittaessa!

    VastaaPoista
  2. Kieltämättä salsa toimii kanssa. Mutta parasta on kyllä keitetty tomaattikastike, mutta sitä en kauhean usein jaksa tehdä. Laiskasta kokista kärsii koko pizza :)

    VastaaPoista