Kääpiölinnassa on havaittavissa lievää levottomuutta tulevan viikonlopun takia. Tiedossa on niin jalkapalloa kuin rokkiakin. Jännääääää! Liekö ajatukset tulevassa vai mikä, mutta ruokaa tehdessä ei pää ollut yhtään mukana. Tarjolla oli siis tillitöntä ja pippuritonta tonnikalalaatikkoa. Parsat jätin suosista pois ja herneitä laitoin tuplaten. Pakko sanoa, että kaikessa yksinkertaisuudessaan ruoka oli oikein hyvää! Etenkin, kun päälle laittoi vielä kevätsipulisilppua. Ja ohjeesta saa kiittää taas Pirkkaa.
Tonnikala-riisilaatikko
2dl pitkäjyväistä riisiä
100g pakasteherneitä
0,5dl hienonnettua tilliä (unohdin)
1tlk(185g) tonnikalaa öljyssä
1tlk(280g) palaparsaa (jätin pois)
valkopippuria (unohdin tämänkin...)
Päälle:
1,5dl kuohukermaa
1dl kevytmajoneesia
1dl chiliketsuppia
Keitä riisit pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä.
Valuta parsat liemestä ja leikkaa paloiksi. Avaa tonnikalatölkki ja
valuta irtoöljy pois kannen raosta.
Sekoita jäiset herneet kuumaan riisiin ja lisää tölkistä koverrettu
tonnikala ja tillisilppu. Levitä seos voideltuun laakeaan uunivuokaan
kerroksittain parsanpalojen kanssa.
Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon majoneesi sekä
chiliketsuppi ja levitä seos tasaiseksi kerrokseksi vuoan päälle.
Kuorruta uunin alatasolla 200 asteessa noin 20 minuuttia ja tarjoa salaatin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti