26. kesäkuuta 2012

Under the Jolly Roger

Tylsän sateinen päivä. Toisaalta ihan oivallinen päivä kaupasta toiseen juoksemiseen. Biltemasta mukaan tarttui semmoinen tosi söpö kukkakuvioinen silikoninen muffinssivuoka. Oikeastaan sieltä piti hakea mun autoon parit osat, mutta kummasti mä eksyin heti sinne taloustavarapuolelle. Tulihan ne osatkin kyllä ostettua. Tai oikeastaan ukko ne osti. Mulla on todella kätevä autonhuoltopalvelu. Ukko ostaa osat ja laittaa ne vielä mun autoon paikoilleenkin. Mä saan siis ilmaiset osat ja ilmaisen asennuksen.

Hyvästä palvelusta huolimatta kiusasin ukkoani merenelävillä. Ruoaksi oli tänään äärimmäisen helppoa katkarapusoppaa. Kun tuota keittoa ei tuu kovin paljoa, tein seuraksi kylmiä tonnikalawrappeja. Keitto oli noin simppeliksi jutuksi oikein hyvää, eikä wrapeissakaan mitään vikaa ollut. Ja yllättävän lämminhenkistäkin tuosta keitosta tuli, vaikka maustamiseen käytin vain reilu puoli teelusikallista sambal oekekia. Niin ja öljynä oli chiliöljy eli ehkä silläkin jotain vaikutusta oli. Wrapeista unohdin salaatin ihan tykkänään, mutta sille ei voi enää mitään.

Tulinen katkarapukeitto

2rkl (chili)öljyä
2 valkosipulinkynttä
1 sipuli
0,5tl jauhettua chiliä tai chilitahnaa
2dl tomaattimehua
4dl kookosmaitoa
2tl maissijauhoja
150g kuorittuja katkarapuja
yrttejä

  Kuullota pilkotut sipulit öljyssä. Lisää chili. Lisää kookosmaito ja tomaattimehu, kiehauta. Lisää pieneen määrään vettä sekoitetut maissijauhot ja kiehauta. Lisää lopuksi katkaravut ja kuumenna. Älä kuitenkaan enää keitä. Ripottele pinnalle tuoretta yrttiä.


Tonnikalawrapit

2,5dl tummaa pikariisiä
0,5 kalaliemikuutio (tai kalafondia)
vettä
1tlk tonnikalaa
1 maustekurkku
0,5dl paprika
1dl hienonnettua tilliä
0,5tl sitruunapippuria
200g tuorejuustoa maun mukaan (laitoin katkaraputuorejuustoa)
Lisäksi:
8kpl tortilloja
0,5-1 jää- tai lehtisalaatti

  Keitä riisi kypsäksi liemikuutiolla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta riisit ja anna hieman jäähtyä.
  Valuta tonnikala, leikkaa maustekurkku ja paprika pieniksi kuutioiksi, hienonna tilli. Sekoita kaikki täytteen ainekset riisin joukkoon,
  Levitä tortilloille ensin salaattia ja sitten riisi-tonnikalatäytettä. Kääri ja tarjoa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti