22. kesäkuuta 2012

Vatsa huokaa, ruokaa tuokaa

Juhannus on alkanut kyllä sangen mukavissa merkeissä. Aamupäivällä ihana ystävä kävi tuomassa raparperimuffinssimaistiaisia. Ukko on väkertänyt tikapuita ja mä oon leikannut nurmikkoa. Ihana aurinkoinen päivä ja oma piha on kyllä aivan loisto juttu! Naapurista kuulunut iskelmäkään ei haitannut vaan jotenkin se sopi tunnelmaan.

Kun askareet oli tehty, oli grillauksen vuoro. Voi että, kun ruoka voi olla hyvää! Ja täyttävää! Kun pöydässä oli salaattia, feta-kasvisnyyttejä, pekonimakkaroita, minisalameja, täytettyjä sieniä ja jos vaikka mitä, oli seurauksena älytön ähky. Neiti teki oikein hyvän sekametelisalaatin, minä huolehdin valmisteluista muuten ja ukko hoiti grillauksen. Tällä kertaa grillaaja saa kyllä täydet pisteet! Hyvin oli grillattu. Herkkusienten kannoista sävelsin yhden jämänyytin, joka oli kyllä oikein loistavaa. Herkkusienten täytteeksi pääsi tällä kertaa Pirkan mustapippuri- ja valkosipulituorejuustot (ne pienet pyöreät) ja oli ne kyllä ihan kivaa vaihtelua sille iänikuiselle aurajuustolle. Mulle maistui paremmin ne mustapippuriset, muut tykkäsivät valkosipulisista.

Tältä maistuu kesä....


... ja tältä kanssa....

Jämänyytit

6 herkkusienen kannat
1 pieni sipuli
2 viipaletta pekonia
2 nokaretta kantarellituorejuustoa
pala foliota

  Hienonna sienten kannat, viipaloi sipulit ohuiksi viipaleiksi ja suikaloi pekoni. Laita ainekset foliolle, kääri nyytiksi ja grillaa, kunnes sienet ja pekoni ovat kypsyneet. Aikaa meni noin 15 minuuttia.

Jämänyytti

Kasvis-fetanyytit
(4 nyyttiä)

n.200g tuoreita herkkusieniä
300g kukkavihanneksia (pakaste)
1tlk(n.375g) salaattijuustokuutioita öljymarinadissa
2rkl thai sweet chilikastiketta
4 palaa vahvaa foliota

  Laita foliopalat työpydälle. Puhdista ja viipaloi herkkusienet. Laita herkkusienet, kukkavihannekset ja valutetut salaattijuustokuutiot kulhoon. Sekoita ja mausta chilikastikkeella. Jaa kasvikset keoiksi folioille ja sulke nyytit.
  Grillaa kasvisnyyttejä 10-15 minuuttia, kunnes kukkavihannekset ovat kuumia.

Feta-kasvisnyytti ja yksinäinen herkkusieni


Emman salaatti

jääsalaattia
tomaattia
kokonaisia säilykeherkkusieniä
salaattijuustokuutioita
suolakurkkua
kurkkua

  Pilko ainekset ja sekoita keskenään. Hyvää sellaisenaan!


Bling bling-minisalamit


Nuo minisalamit ovat oikein hyviä grillattuina. Samaa mieltä taisi olla tuo pikkumies, kun kävi sellaisen salaa nappaamasta lautaselta. Onnellisena juoksi pitkin pihaa ja hoki "nam nam" :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...