Nyt on historian kirjat sekaisin. Kerrankin meni niin päin, että minä nirsoilin ruoan kanssa ja tuo mun kranttu neitini söi hyvällä ruokahalulla. Ruoassa sinänsä ei ollut mitään vikaa, mutta nyt tuo ei vaan iskenyt. Ruokana oli siis kasvis-tofupannua Yhteishyvän ohjeella. Keitin lisäksi munanuudelia, kun halusin jotain lisukettakin. Jotain mä tuohon ruokaan vielä kaipasin, mutta en osaa oikein sanoa että mitä. Mausteita kai lähinnä. Tofu on mulle muutenkin semmoinen tuttavuus, joka vaatii hieman totuttelua. Mutta ehkä jonain päivänä mä opin siitäkin tykkäämään.
Kasvis-tofupannu
270g maustamatonta tofua
Marinadi tofulle:
0,5dl
öljyä
1rkl
tomaattisosetta
0,5dl
soijakastiketta
2tl
hunajaa
mustapippuria
0,5tl
yrttimaustetta
2
valkosipulin kynttä
Kasvispannu:
2
sipulia
2
valkosipulinkynttä
1
(n.300g) kesäkurpitsa
300g
parsakaalia (laitoin kukkakaalia)
2
paprikaa (laitoin yhden ison)
1dl
vettä
2rkl
soijakastiketta
0,5tl
mustapippuria
1dl
pähkinöitä rouhittuna
Paloittele tofu ja siirrä se kannelliseen rasiaan. Sekoita
marinadin ainekset ja kaada paloitellun tofun pinnalle. Marinoi tofua
vähintään kaksi tuntia. Kuori ja paloittele sipulit ja valkosipuli. Pese
ja paloittele kesäkurpitsa ja parsakaali. Pese paprika, poista siemenet
ja paloittele. Kuumenna öljy pannulla. Paista kasvikset pannulla.
Valuta marinadi pois tofusta. Paista tofu toisella pannulla rapeaksi.
Kun kasvikset ovat hieman kuullottuneet, lisää joukkoon mausteet ja
vesi. Lisää tofu ja pähkinät kasvisten sekaan, kun kasvikset ovat hieman
pehmenneet. Tarjoile.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti