19. kesäkuuta 2012

Poppaa soppaa

Kyllä sitä tänään taas huomasi kuinka kivaa on, kun muukin sakki on kotona ja pitämässä tuota pientä termiittiä pois jaloista mun kokatessa. Helpon keiton teko muuttui sangen haasteelliseksi, kun samalla yritti pitää pikkuherraa pois keittiön laatikoista ja kaapeista tai jääkaapilta. Välillä sai juosta pelastamassa kissaa turhan rajuilta hellyydenosoituksilta. Mutta kaikesta huolimatta ruoka on tehty ja syöty. Ja hyvää oli! Kunnia tästä ohjeesta kuuluu taas kerran Yhteishyvälle.

Curry-kanakeitto

350-400 g broilerinsuikaleita (laitoin Sanghai-marinoituja)
1 omena
0,5 pientä purjoa
1rkl öljyä
1,5tl currya
3rkl vehnäjauhoja
1l vettä
2 kanaliemikuutiota
1pss(200g) pakastemaissia
1 punainen paprika
0,25tl cayennenpippuria tai chilijauhetta
4rkl ranskankermaa tai smetanaa (laitoin koko 120g:n purkin)

  Ruskista broilerisuikaleet ja nosta ne syrjään. Leikkaa kuorittu omena ja pesty purjo pieniksi kuutioksi ja kuullota niitä hetken öljyssä. Lisää curry sekä vehnäjauhot ja anna kypsyä hetken aikaa. Kaada päälle vesi ja lisää liemikuutiot. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää jäiset maissit, paloiteltu paprika sekä broilerisuikaleet ja mausta ripauksella chiliä. Anna keiton kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia.
  Lisää ranskankerma tai smetana ja anna kiehahtaa. Tarjoile tuoreen leivän kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti