Niin vaan on taas viikonloppu lusittu. Pakko myöntää, että en oo kyllä saanut yhtään mitään aikaiseksi. No, joskus näinkin. Ruokaa oon sentään laittanut ja sain mä leivottua parit leivätkin. Jääkaapissa majaillut, tänään viimeistä parasta päiväänsä viettänyt piimäpurkki kun oli pakko käyttää loppuun. Niin piimästä syntyi sitten parit ohra-leseleivät. Ruoaksi tein sangen helppoa, mutta sitäkin parempaa broileri-savujuustokiusausta. Kippari-juusto on vaan niin parasta! Leivän ohje on Me-lehdestä ja kiusauksen Pirkasta.
Broileri-savujuustokiusaus
450g rosepippurimarinoituja broilerinfileesuikaleita (laitoin 400g pehmeän pippurisia)
1rkl öljyä
2pss(à500g) peruna-sipulisekoitusta
150g Kippari-juustoa (tai muuta savujuustoa)
1dl persiljaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
4dl ruokakermaa
Ruskista broilerisuikaleet. Kaada puolet peruna-sipulisekoituksesta
voideltuun uunivuokaan. Mausta ripauksella suolaa ja pippuria.
Hienonna Kippari-juusto. Levitä broilerisuikaleet vuokaan ja ripottele
päälle puolet Kippari-juustosta sekä hienonnettu persilja. Lisää loput
perunat. Mausta ne suolalla ja pippurilla.
Kaada ruokakerma vuokaan ja ripottele pinnalle loput juustot. Kypsennä
200-asteisessa uunissa noin tunti. Tarjoa lisäksi ruisleipää ja raikasta
salaattia.
Ohra-leseleipä
5dl piimää
50g hiivaa
0,5dl ruokaöljyä
1,5tl suolaa
2rkl siirappia
5dl ohrajauhoja
2dl leseitä
5dl sämpyläjauhoja
Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja kaada se taikinakulhoon. Sekoita,
hiiva, suola ja siirappi joukkoon. Lisää öljy, ohrajauhot, leseet sekä
sämpyläjauhot ja alusta kimmoisa taikina. Peitä kulho ja anna taikinan
kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Kuumenna uuni 200
asteeseen. Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle leivinpöydälle, jaa se
kahteen osaan ja pyöräytä leiviksi. Nosta leivät leivinpaperoidulle
pellille, peitä ja kohota. Pistele leivät ennen paistamista. Paista noin
30 minuuttia. Peitä leivät leivinliinalla.
Leipien kanssa meinasi käydä hieman nolosti, kun tuo mun pieni termiitti oli jossain vaiheessa käynyt kääntämässä uunin lämpötilan lähemmäs 300 astetta. Onneksi tosin vasta leivän paiston viime minuuteilla. Tai näin mä oletan, kun silloin pikkuherra piipahti keittiössä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti