4. kesäkuuta 2012

Possut riisissä

On vaan ihanaa, kun on ystäviä! Mua jotenkin tympi ajatus tästä illasta ja tuntui ettei oikein mikään huvittanut. Nää ukon iltavuoromaanantait on nimittäin syvältä. Illan pelasti yllästysierailulle tullut ystävä, kiitos siitä ihanaiseni! Ja osasi vielä ajoittaa tulonsa sopivasti viisi minuuttia ennen ruoan valmistumista. Ruokavieraat ovat nimittäin aina tervetulleita, kun mulla on paha tapa kokkailla enemmän kuin mitä syödään. Sitten jääkaapista löytyy niitä epämääräisiä pakasterasiallisia täynnä jämiä. Douglas Adamsin mukaan se epämääräinen nokko pakasterasiassa on kuulemma jääskö. Mönki puolestaan on se sama jääskö parin viikon kuluttua. Muistaakseni se meni jotenkin näin, korjatkaa jos olen väärässä. En millään jaksa kiipeillä tuonne kirjahyllyn ylähyllylle ottamaan kyseistä Adamsin kirjaa.

Mutta taas siihen ruokaan. Tänään oli vuorossa possurisottoa Yhteishyvän ohjeen mukaan. Paprikan unohdin kauppaan, mutta laitoin sen tilalle sitten parit tomaatit. Possunsuikaleet ostin valmiiksi marinoituna, että saisi vähän makua lisää. Ihan ok arkisapuska tuosta tuli.

Possurisotto

400g porsaan suikaleita
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 paprika (tai pari tomaattia)
1rkl öljyä
1,5tl jauhettua inkivääriä
mustapippuria
3dl risottoriisiä
3rkl (gluteenitonta) soijakastiketta
6dl vettä
1 kasvisliemikuutio
suolaa
2dl pakasteherneitä 
Tarjoiluun:
makeaa chilikastiketta 

Ota lihasuikaleet huoneenlämpöön n. puoli tuntia ennen kypsentämistä. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Pese paprika, poista siemenet ja kuutioi se. Kuumenna öljy padassa tai korkeareunaisessa paistinpannussa. Paista porsaan suikaleet ja sipulit kevyesti. Mausta inkiväärillä ja mustapippurilla. Lisää riisit. Kuullota hetki. Lisää soijakastike, vesi ja kasvisliemikuutio. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia. Lisää suola, paprikakuutiot (tai tomaatit) ja herneet. Kypsennä vielä 5 minuuttia. Tarkista maku ja tarjoile halutessasi makean chilikastikkeen kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti