On vaan ihanaa, kun on ystäviä! Mua jotenkin tympi ajatus tästä illasta ja tuntui ettei oikein mikään huvittanut. Nää ukon iltavuoromaanantait on nimittäin syvältä. Illan pelasti yllästysierailulle tullut ystävä, kiitos siitä ihanaiseni! Ja osasi vielä ajoittaa tulonsa sopivasti viisi minuuttia ennen ruoan valmistumista. Ruokavieraat ovat nimittäin aina tervetulleita, kun mulla on paha tapa kokkailla enemmän kuin mitä syödään. Sitten jääkaapista löytyy niitä epämääräisiä pakasterasiallisia täynnä jämiä. Douglas Adamsin mukaan se epämääräinen nokko pakasterasiassa on kuulemma jääskö. Mönki puolestaan on se sama jääskö parin viikon kuluttua. Muistaakseni se meni jotenkin näin, korjatkaa jos olen väärässä. En millään jaksa kiipeillä tuonne kirjahyllyn ylähyllylle ottamaan kyseistä Adamsin kirjaa.
Mutta taas siihen ruokaan. Tänään oli vuorossa possurisottoa Yhteishyvän ohjeen mukaan. Paprikan unohdin kauppaan, mutta laitoin sen tilalle sitten parit tomaatit. Possunsuikaleet ostin valmiiksi marinoituna, että saisi vähän makua lisää. Ihan ok arkisapuska tuosta tuli.
Possurisotto
400g
porsaan suikaleita
1
sipuli
2
valkosipulin kynttä
1
paprika (tai pari tomaattia)
1rkl
öljyä
1,5tl
jauhettua inkivääriä
mustapippuria
3dl
risottoriisiä
3rkl
(gluteenitonta) soijakastiketta
6dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
suolaa
2dl
pakasteherneitä
Tarjoiluun:
makeaa chilikastiketta
Ota lihasuikaleet huoneenlämpöön n. puoli tuntia ennen
kypsentämistä. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Pese paprika,
poista siemenet ja kuutioi se. Kuumenna öljy padassa tai
korkeareunaisessa paistinpannussa. Paista porsaan suikaleet ja sipulit
kevyesti. Mausta inkiväärillä ja mustapippurilla. Lisää riisit. Kuullota
hetki. Lisää soijakastike, vesi ja kasvisliemikuutio. Keitä miedolla
lämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia. Lisää suola, paprikakuutiot (tai tomaatit) ja
herneet. Kypsennä vielä 5 minuuttia. Tarkista maku ja tarjoile
halutessasi makean chilikastikkeen kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti