20. elokuuta 2012

Pyhää kanaa.... (ja muistutus arvonnasta)

Maanantaiksi tämä on ollut kyllä harvinaisen mukava päivä. Sain tuvankin siivottua tuon tänttähäärän "avustuksesta" huolimatta. Aina kun sain yhden tavaran paikalleen, veti pikkumies pari tavaraa alas. Halusi kai kanssa osallistua.

Päivän ruokana oli taas kerran Pirkasta löytynyt broileriruoka salsan kera. Lisäksi tein lohkoperunoita suoraan pakastealtaasta. Ruoka oli helppo, suht nopea ja ihan hyvääkin. Meetvursti ei kyllä kauheasta tuossa maistunut. Ja jonkinmoista kastikkeen tapaista olisin tuohon kaipaillut. Broilerin rintafileitä ei kaupasta löytynyt, joten käytin fileepihvejä.

Italialaiset broilerileikkeet

4 broilerin rintafileetä
0,5tl suolaa
0,5tl mustapippuria
4 viipaletta meetvurstia
n.60g sinihomejuustoa
tuoretta basilikaa
Leivittämiseen:
0,5dl vehnäjauhoja
Paistamiseen:
öljyä
Salsa:
1(n.250g) pihvitomaatti
1 punasipuli
1tlk(227g) ananaspaloja
0,5dl tuoretta basilikaa
0,5dl ruohosipulia
1rkl oliiviöljyä
1-2rkl balsamiviinietikkaa
ripaus suolaa

  Aloita salsan valmistuksesta. Leikkaa tomaatti kuutioiksi ja viipaloi kuorittu, halkaistu punasipuli. Valuta ananaspalat. Hienonna basilika ja ruohosipuli. Sekoita kaikki salsan ainekset keskenään. Anna maustua kylmässä.
   Nuiji broilerin rintafileet muovin sisällä noin kämmenen kokoisiksi. Ripottele fileille vähän suolaa ja mustapippuria. Levitä fileille meetvurstiviipaleet, murennettu sinihomejuusto ja päälle tuoreita basilikan lehtiä.
   Taita fileet kaksinkerroin ja kiinnitä ne cocktailtikuilla. Kasta leikkeet vehnäjauhoihin ja paista pannussa kauniin ruskeiksi molemmin puolin (noin 10 minuuttia). Poista coctailtikut. Tarjoa perunoiden kanssa.



Sitten vielä muistutus arvonnasta! Vielä ehtii osallistua ihanan, pienen keittokirjan arvontaan. Arvonta suoritetaan 23.8.2012 klo 18.00. Osallistua voit kommentoimalla tätä kirjoitusta. Kommenttina pelkkä "arvonta" piisaa, jos ei muuta halua kirjoitella.

Tämä kirja on vailla omaa kotia :)

1 kommentti: