21. elokuuta 2012

The Birthday Party

Tänään piti olla mun synttärit, mutta tuumattiin että täytän 36 vasta ensi vuonna. Tämä siksi, että hyvä ystäväni ei ollut merkannut mun (eikä muutaman muunkaan) synttäreitä kalenteriin. Tästä pääteltiin, ettei mulle tänä vuonna tuu vuosia lisää. Aika hyvä diili mun mielestä. Vois unohtaa sen merkinnän ensi vuonnakin :)

Tää päivä ei alkanut oikein riemukkaasti. Tai oikeastaan yö. Pikkumies herätti puoli kolmelta, ukko viideltä ja neiti 5.39. Aikani pyörin sängyssä ja ehdin nukahtaa vajaaksi puoleksi tunniksi. Sitten kaupungin miehet jyryytteli tasan kello seitsemän repimään asfalttia pois tuosta kadulta. Ja just meidän kohdalta. Eipä siinä sitten enää saanut unta, kun sai jännittää että pysyykö tupa kasassa. Pysyi se, ainakin vielä.

Aamuisesta säätämisestä huolimatta fiilis on oikein hyvä. Eilen väänsin kakkupohjan ja tänään oli vuorossa täyttö. Mulla oli kovat suunnitelmat, että ideoisin itte jonkin suklaisen kakun, mutta ajatus ei siinä kohtaa luistanut kyllä yhtään. Päätin sitten tyytyä testaamaan jonkun toisen ohjetta. Ilmeisesti jostain Floran lappusesta on tämä ohje lähtöisin. Löytyy ainakin ideakeittiön sivuilta, mutta ohjeen kirjallinen ulosanti oli niin kammottavaa, että kirjoitin sen edes hieman ymmärrettävämpään muotoon. Ei sillä, että munkaan kirjoittelu mitenkään kiielioppien mukaista olisi, mutta silti.

Kakun pohjan kanssa meinasi olla hieman ongelmia. Pohjasta tuli vähän turhan murenevainen, eikä sitä saanut leikattua muuta kuin kahteen osaan. Siihen nähden täytettä oli aivan liikaa. Laitoin mansikkamoussea kakun päällekin ja loput syötiin sellaisenaan. Hyvää oli niinkin :)

Kesäinen suklaakakku mansikkamoussella

Pohja:
4 kananmunaa
2dl sokeria
1,5dl vehnäjauhoja
0,5dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
2rkl kaakaojauhetta
50g tummaa suklaata rouhittuna
Kostuttamiseen:
mehua tai maitoa
Vuokaan:
margariinia
korppujauhoja
Täyte:
6 liivatelehteä
2,5dl flora vispiä (tai vispikermaa)
2dl tomusokeria
2dl mansikkasosetta
1,5dl Flora vanillaa (tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta)
200g maustamatonta tuorejuustoa
Koristelu:
2,5dl Flora vispiä (tai vispikermaa)
2rkl sokeria
1l marjoja

  Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi jauhoseos vaahtoon ja lisää suklaarouhe. Sekoita varovaisesti tasaiseksi. Voitele ja jauhota tasapohjainen vuoka (3 l). Kaada taikina vuokaan ja paista 175  asteessa 35-40 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla. Jos tikkuun ei jää taikinaa, on pohja kypsä.
   Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä muutama minuutti. Vaahdota jääkaappikylmä Flora vispi, lisää tomusokeri ja mansikkasose (jätä pieni tilkka sosetta liivatetta varten). Vaahdota jääkaappikylmä vaniljakastike. Notkista toisessa kulhossa tuorejuusto. Purista liivatteista vesi pois ja sulata liivatelehdet pieneen määrään kuumennettua mansikkasosetta. Anna seoksen jäähtyä hieman. Sekoita mansikkaseos ja vaniljavaahto tuorejuuston sekaan. Lisää liivate koko ajan hyvin sekoittaen.
   Jaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta pohjat mehulla tai maidolla. Levitä reilusti vaahtoa pohjien väliin. Voit valmistaa ja täyttää kakkupohjan edellisenä päivänä.
   Vaahdota Flora Vispija sokeri. Pursota vaahto kakun pinnalle ja reunoille. Koristele kakku erilaisilla marjoilla ja hedelmillä.

Kakku on yhtä räjähtänyt kuin tekijänsäkin :D

Yhtään en tiedä onko kakku hyvää vai ei. Se nähdään illalla. Nyt tämä lauma painuu paikalliseen kiinalaiseen.

3 kommenttia:

  1. Nam nam... Niin oli hyvää kakkua, että olis pitäny varmaan ottaa itelle vielä pala mukaan iltapalaksi! :)

    VastaaPoista
  2. Olis siitä kyllä joutanu :) Vaikka aika hyvin me se jo tuhottiin ja hyvä niin! On hivenen täysinäinen olo.

    VastaaPoista
  3. Ihanan näköinen kakku!!! Kelpais mullekin.... :)

    VastaaPoista