12. joulukuuta 2012

Finger lickin' good, mashed potatoes, gravy too!

Mulla on uus tukka, uus purkki paistinlastoille, uudet laatikot eteisen hyllyyn, semmoinen uusi Maraboun suklaarasia (tai oikeastaan kaksi...) ja ihan hirveä väsy kaikesta juoksemisesta. Mutta päivä on ollut varsin mukava (ja kallis). Onneksi päivän sapuskan laitto ei suurempia älyllisiä ponniteluita vaatinut, joten vielä riitti vähän virtaa kokkailuun. Parin päivän sapuskaksi valikoitui hieman erilainen versio perunasose-jauhelihalaatikosta. Ohjeen oon kopsannut mappeihini aikoja sitten jostain Yhteishyvästä. Mun vuoasta tuli vaan hiukan muunneltu versio. Ja ihan hyvää oli :)

Perunasose-jauhelihavuoka

1,5kg perunoita
1tl suolaa
2-3dl maitoa
2-4rkl voita tai margariinia
Jauhelihaseos:
500g jauhelihaa
250g pakastekasvissuikaleita
4dl vettä
1pss ranskalaista sipulikeittoainesta
140g tomaattipyreetä
n.1tl ruokokidesokeria (tavallinenkin käy)
suolaa tarvittaessa
ripaus mustapippuria
Päälle:
juustoraastetta

  Kuori ja kuutioi perunat. Keitä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Kaada keitinvesi pois, muussaa potut, mausta suolalla ja lisää joukkoon margariinia ja sen verran maitoa, että saat löysähkön perunamuusin. Halutessasi voit valmistaa muusin valmiista muusiaineksista pakkauksen ohjeen mukaan ja maustaa soseen margariinilla.
  Ruskista jauheliha ja lisää kasvissuikaleet. Paista muutama minuutti. Lisää vesi ja sipulikeittoaines sekä loput aineksista. Anna kiehua muutama minuutti miedolla lämmöllä.
  Kokoa ainekset voideltuun vuokaan. Laita pohjalle ensin perunasosetta, päälle jauhelihaseos ja lopuksi vielä loput muusit. Ripottele pinnalle juustoraaste ja kypsennä vuokaa 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes juusto saa hieman väriä.
  Tarjoile salaatin kera. Ruoan päälle sopii oikein hyvin paahdetut, kuivatut sipulit.


4 kommenttia:

  1. Suklaata! Tahtoo kanssa!:) Olen tänään kuutisen tuntia kolannut pihaa, ja nyt olen niin poikki, että suklaa kuulostaa parhaalta lääkkeeltä. Pitää mennä kaivelemaan kaappeja...;)

    Tuollaiset vuokaruoat on käteviä ja maukkaita.:) Itse tein tänään lasagnen ja kukka-/parsakaaligratiinin risteytyksen. Monta päivää tehnyt jo mieli lasagnea, mutta kaapissa odotteli kaalit gratiinin tekoa. Niinpä sitten yhdistin molemmat ja hyvää tuli.:)

    VastaaPoista
  2. Lasagnen ja kukka-/parsakaaligratiinin risteytys kuulostaa mielenkiintoiselta :)

    Teillä on sitten oikein kunnolla kolattavaa! Mä laitoin ukot kolaushommiin. Hassun näköistä, kun tuo pikkumies kulkee tomerana oman kolansa kanssa isänsä perässä :D

    VastaaPoista
  3. Tätä täytyyn kyllä kokeilla.

    VastaaPoista
  4. Tupu, kokeile ihmeessä! Ainakin meillä muksuille kelpasi ihmeen hyvin.

    VastaaPoista