Eiliselle suunniteltu viikunakakku valmistui vasta tänään. Eilinen päivä oli niin täynnä touhua ja tohinaa, ettei illalla enää jaksanut tehdä mitään. Ohje tähän ihanan makeaan ja sitruunaiseen kakkuun löytyi Pirkasta. Viikunoita laitoin hieman vähemmän, mutta siitä huolimatta ihan hyvä kakku tuli. Vielä kun tietäisi, että kuka nämä kaikki syö?!?
Viikunakakku
1ps(250g) kuivattuja viikunoita (laitoin 200g)
2dl omenamehua
200g voita
1dl sokeria
2 kananmunaa
1 sitruunan raastettu kuori
3rkl sitruunamehua
2rkl sitruslikööriä
0,5tlk(à200g) kermaviiliä
4dl vehnäjauhoja
2tl vaniljasokeria
2tl soodaa
1tl leivinjauhetta
Voitele ja korppujauhota kahden litran rengasvuoka. Leikkaa viikunoista
pois kova kanta ja paloittele ne pieniksi kuutioiksi. Mittaa mehu
pieneen, pinnoitettuun kattilaan ja keitä viikunoita mehussa miedolla
lämmöllä kannen alla noin 30 minuuttia, kunnes viikunat soseutuvat
mehuun. Ota kattila liedeltä ja sekoita voi paloina kattilaan.
Siirrä seos taikinakulhoon ja sekoita joukkoon sokeri. Sekoita, kunnes
sokeri sulaa. Kun seos on jäähtynyt, vatkaa munat yksitellen taikinaan.
Lisää taikinaan sitruunankuori ja -mehu, sitruslikööri ja kermaviili.
Vatkaa seos tasaiseksi.
Sekoita vehnäjauhot, vaniljasokeri, sooda ja leivinjauhe kulhossa.
Lisää taikinaan muutamassa erässä. Vältä turhaa sekoittamista. Kaada
taikina tasaisesti vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alimmalla
tasolla noin 1 tunti.
Kumoa kakku vuoasta lähes jäähtyneenä leivinpaperin päälle ritilälle. Anna jäähtyä täysin. Kakku paranee vanhetessaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti