11. joulukuuta 2012

Let There Be Wok - wokkisoppaa!

Mä oon wokkipannua käyttänyt aika moneen juttuun, mutta keittoa en oo moisessa koskaan tehnyt. Suoraan sanottuna ei oo käynyt edes mielessä. Siksi olin hieman hämmentynyt, kun aloin tavaamaan Yhteishyvästä löytynyttä kanasopan ohjetta. Mutta kaikkea pitää kokeilla ja loppujen lopuksi sopan teko wokissa oli ihan kivaa! Vähän muuttelin ohjetta meidän sakille sopivammaksi. Valkosipulia tuli triplaten, broileria reilummin ja pussillinen nuudeliakin pääsi mukaan. Eikä tilkka chiliöljyä lautaselle lorautettuna kuulemma tehnyt ollenkaan pahaa.

Tulinen kana-vihanneskeitto

450g broilerin maustamattomia fileesuikaleita
2rkl öljyä
1rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
3 valkosipulinkynttä
tuoretta chiliä maun mukaan
1 keskikokoinen porkkana
1 pieni punasipuli
1 sellerinvarsi
0,5 pienestä purjoa
1-1,5l vettä
2-3 kanaliemikuutiota
1dl pakasteherneitä
1pss(n.60g) nuudeleita
0,5-1rkl soijaa
suolaa tarvittaessa
rouhittua mustapippuria

  Paloittele liha sopiviksi annospaloiksi. Kuori ja paloittele kasvikset pieniksi paloiksi. Kuumenna vokkipannu ja lisää pohjalle öljy. Kun öljy on kuumaa lisää inkivääri, murskattu valkosipuli ja chili. Kuumenna mausteita hetken ajan koko ajan sekoittaen ja lisää lihapalat. Paista lihaa kunnes se on melkein kypsää ja kaada sekaan porkkanapalat. Paista edelleen pari minuuttia ja lisää loput kasvispalat. Paista vielä minuutin ajan koko ajan sekoittaen. Murentele päälle liemikuutiot, lisää vesi, soija, herneet sekä pienityt nuudelit ja anna keiton kiehahtaa ja kiehua kolmisen minuuttia. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti