3. joulukuuta 2012

I eat more chicken....

Hrrr... Kylmä. Päivän mittaa on saanut polttaa tulta niin puuhellassa kuin muurissakin ja silti tuntuu, että tuvassa jäätyy. Toisaalta nyt on hyvä hyödyntää tuota puuhellaa kokkailuissa niin paljon kuin mahdollista. Säästyypähän sähköä ja tupa lämpiää samalla.

Miehen lomautus näyttää nyt sangen todennäköiseltä, joten täytyy jatkossa vähän kattoa mitä ruokaa laittaa. Ajattelin ens alkuun hyödyntää kaappien ja pakastimien sisältöä ja syynätä lähikaupan tarjoukset entistä tarkemmin. Silti oon täysin vakuuttunut, ettei ruoan laadusta tartte tinkiä. Oon huomannut, että viime viikkoina on automaattisesti tullut valittua kaupassa kahdesta tuotteesta se edullisempi eli valmistautuminen nuukailuun on jo aloitettu :D

Tänään lautaselle päätyi roseepippuribroileria riisin kera. Ihanan helppo maanantairuoka. Kaikessa yksinkertaisuudessaan ruoka oli ihan käsittämättömän hyvää! Jopa tuo neiti söi mukisematta ja se on jo suoranainen ihme. Ohje tähän löytyi Pirkasta.

Roseepippuribroileri
(4ann.)

1pkt(450g) maustamattomia broilerin fileesuikaleita
1-2rkl öljyä
0,75tl suolaa
ripaus mustapippuria
1rkl vehnäjauhoja
2dl vettä
1rkl sitruunamehua
2tl sinappia
2-3tl roseepippureita
100g ruohosipulituorejuustoa (laitoin 150g yrttituorejuustoa)
persiljaa hienonnettuna (jätin pois)

  Ruskista broilerit pannulla kahdessa erässä ja siirrä paistokasariin. Mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele lihojen päälle vehnäjauhot ja sekoita. Lisää vesi ja keitä kastiketta muutama minuutti.
  Mausta sitruunanmehulla, sinapilla ja huhmaressa hienonnetuilla roseepippureilla. Lisää juusto ja sekoita, kunnes se on sulanut.
  Koristele persiljalla ja muutamalla kokonaisella roseepippurilla. Tarjoa keitettyjen papujen ja riisin tai perunoiden kanssa.



Aamupäivällä innostuin taas pyöräyttämään pellillisen sämpylöitä. Tällä kertaa testiin pääsi pähkinä-juustosämpylät. Saipahan samalla juustoraasteen jämät hävitettyä ja perheelle tuoretta leipää. Yhtään en taas muista mistä ohjeen oon löytänyt. Yritin lähdettä googletellakin, mutta ei löytynyt ei. Sämpylät oli ihan ok, mutta ei näistä mitään mun lemppareita tullut. Mun mielestä taikina olisi kaivannut tilkan hunajaa, siirappia tai jotain muuta makeaa. Täytyy yrittää muistaa seuraavalla kerralla. Ohjeen jauhomäärän pudotin taas kuudesta viiteen desiä ja lopputuloksena oli mukavan pehmeitä sämpylöitä. Pienellä tuunauksella siis ihan ok ohje.

Pähkinä-juustosämpylät
(14-16kpl)

1dl vettä
50g hiivaa
1tl suolaa
2dl kermaviiliä
1dl juustoraastetta
1dl hasselpähkinärouhetta
n.5-6dl hiivaleipäjauhoja
75g voita tai margariinia sulatettuna
Voiteluun:
maitoa

  Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää muut ainekset ja vaivaa tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä.
  Vaivaa kohonnutta taikinaa kevyesti jauhotetulla pöydällä ja jaa sitten 14-16 osaan. Pyörittele sämpylöiksi, nostele leivinpaperille pellille ja anna kohota.
  Voitele kohonneet sämpylät maidolla ja paista 225 asteisessa uunissa 8-10 minuuttia.


6 kommenttia:

  1. Maukasta ruokaa saa yllättävän edullisesti, kun itse tekee ja pikkaisen seuraa tarjouksia. Aina kannattaa myös hyödyntää tuotteet, joissa päiväys lähenee ja myydään alennettuna.:)

    Rosepippuri sopii hyvin kanalle mausteeksi. Lopetin lihansyönnin 90-luvun alussa, mutta nyt olen tänä vuonna opetellut uudelleen syömään kanaa. Punainen liha ei edelleenkään maistu, mutta kanalla on jo saanut hyvin laajennettua tuota omaa ruokavaliota.

    Pähkinöistä tulee hyvää purutuntumaa sämpylöihin. Tykkään, kun leivässä on pähkinöitä, siemeniä tms.:)

    VastaaPoista
  2. Monesti tulee hyödynnettyä just noita "hintalappusapuskoja". Ja kunhan saan tuonne pakastimeen tilaa, niin voi ihan hyvin ostaa niitä etukäteenkin. Eipä niissä mitään vikaa ole, vaikka päiväys läheneekin. Ja sääli olisi, jos ne menisi kaupassa roskiin.

    Mä tykkään kanssa leivässä pähkinöistä ja siemenistä. Saa hampaille töitä :)

    VastaaPoista
  3. juu, ei tarvi laadusta tinkiä. Hyvää ruokaa tekee edullisesti. Tosin onhan se hieman asenne kysymys, onko joku hyvää. Itellä menee aika nirsoiluksi ku oon kokki, ja saan tehdä ja syödä erilaista ruokaa töissä, ja sit tiukan paikan tullen, sitä herkkua ei olekaan. Toisaaltaan taas perus kotiruoka on edullista ja niin PIRUN hyvää, ja huomaa että ravintola tason ruoka on tunkkaista ja rasvasta. Ja Ruoasta hienon tekee se, missä ja kenen kanssa se syödään ja onko parempaa kuin koti ja oma perhe?

    VastaaPoista
  4. Mun mielestä parasta on, kun saan tehtyä jotain ruokaa, josta muksutkin tykkää. Ja useimmiten se on just sitä mahdollisimman tavallista ja simppeliä kotiruokaa.

    Ja kyllähän se niin on, että maku ratkaisee. Ei hinta :)

    VastaaPoista
  5. 19-vuotias veljenikin aina sanoo, että kaikkein parasta ruokaa mitä voi olla, on ihan tavallinen kotiruoka, ja teinin suusta se totuus tulee.;D Monista halvoista raaka-aineista saa todella maittavaa kotiruokaa.

    Mitä tulee tähän rosepippuribroileriin, niin juu, kokeilulistalla on ollut jo kauan, koskahan saisi toteutettua. Tiedän, että hyvää tämä on, kun olen toisaalla syönyt ja herkulliseksi havainnut.:)

    VastaaPoista
  6. Totta, teinit ja vähän nuoremmat kertoo kyllä, mikä maistuu :D Ja jos ei kerro, niin ilmeistä sen viimeistään huomaa :)

    VastaaPoista