28. heinäkuuta 2013

Can the can - marmeladia vadelmista ja nektariineista

Vadelmia tuntuu nyt piisaavan, joten pakkohan niitä on käyttää. Ja mielellään muuhunkin kuin vadelmalikööriin, sillä entisiäkin on juomatta vaikka kuinka. Vadelmamarmeladireseptiä etsiessä löysin Maku.fi-sivulta nektariini-vadelmamarmeladin ohjeen ja tottahan sitäkin täytyi testata.  Maultaan marmeladi oli hurjan hyvää, mutta epähuomiossa (ja laiskuuksissani) jätin nektariinipalat aivan liian suuriksi. Kannattaa siis paloitella suht pieniksi kuutioiksi.

Tästä tuli niin suuri annos, että on aivan pakko jakaa purkki tai pari muillekin. Ei me nimittäin saada kaikkea syötyä, kun entisiäkin hilloja ja marmeladeja on vaikka kuinka. Täytyy varmaan pitää jonkinmoiset lättykestit ja vieraille vihjata, että hilloja EI tarvi säästellä! Hilloa on syötävä, muuten ei saa lättyjä :)

Nektariini-vadelmamarmeladi

8 nektariinia
1kg vadelmia
1dl vettä
1kg hillosokeria

  Kumoa pienet nektariinipalat ja puhdistetut vadelmat kattilaan yhdessä veden kanssa. Kiehauta, ja anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia.
  Lisää hillosokeri ja jatka keittämistä vielä muutama minuutti, kunnes sokeri on liuennut kokonaan. Kuori tarvittaessa vaahto pois pinnalta.
  Kaada marmeladi kuumana puhtaisiin, kuumennettuihin lasipurkkeihin. Sulje heti ja anna jäähtyä ja jähmettyä seuraavaan päivään. Säilytä nektariini-vadelmamarmeladit viileässä.

  

Melkein aina ruokia kuvatessa mulla on yksi tai kaksi apulaista. Toisella on vaaleanpunainen kuono, joka ehtii joka paikkaan... 


Toiselta taas löytyy todella pienet ja vikkelät sormet, jotka armotta käyvät kuvattavien herkkujen kimppuun...

3 kommenttia:

  1. Ihan parhaat apulaiset sulla!! <3

    Naurattaa välillä itseäkin kun yrität ottaa jotakin kuvaa, niin aina vilahtaa joku häntä tai kuonon pää kuvassa. Uteliaat karvakuonomme haluavat olla kaikessa aina mukana! :)

    VastaaPoista
  2. Kyllä, parhaat apulaiset mitä olla saattaa :D Tällä meidän vaalealla kissalla on tapana tulla oitis jaloissa pyörimään, kun otan leikkuulaudan ja veitsen käteen. Ihana sama mitä mä pilkon, osille on päästävä :D

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...