12. heinäkuuta 2013

667: Neighbor of the Beast - mausteinen possu-chorizopata

Huh... Tämä on näköjään 667. blogipostaus. Aika paljon on ollut turhanpäiväistä asiaa vajaan kahden vuoden aikana. Nyt tosin pää kumisee tyhjyyttään, joten mitään järkevää en taida saada kirjoitettua. Ehkä on vaan parasta jättää jonninjoutavat turinat sikseen ja laittaa päivän ohje jakoon. Tämä ihanan mausteinen possu-chorizopata on mukaeltu Michael Harwoodin pirullisen kuumasta chilikirjasta löytyneestä ohjeesta. Tätä olisi voinut tehdä kerralla isommankin satsin, niin hyvää tämä oli! Chilien tuoma mukava polte yltyi sitä mukaa kun ruokaa söi, eikä mureat kasslerpalat tai mausteiset chorizoviipaleet ruokaa suinkaan huonontaneet. Mitään kaunista tämä ruoka ei ollut, mutta mitäpä tuosta. Pikku viku.

Porsaanliha-chorizopata

3-4 kuivattua, kokonaista chiliä
0,5dl kuumaa vettä
2rkl öljyä
500g possun kassleria
1 iso sipuli
1 sellerinvarsi
1 pieni keltainen tai vihreä paprika
2-3 valkosipulinkynttä
1 lihaliemikuutio
5,5-6,5dl vettä
1tl jauhettua juustokuminaa
1tl oreganoa
0,5tl jauhettua korianteria
ripaus sokeria
150g chorizo-makkaraa

  Laita kokonaiset chilit ja 0,5dl kuumaa vettä pieneen kulhoon. Katso, että chilit peittyvät kokonaan. Anna olla 30 minuuttia.
  Kuutioi kassler reiluhkoiksi kuutioiksi. Kuumenna pannulla 1-2rkl öljyä ja ruskista lihapalat. Nostele lihapalat kattilaan tai isoon kasariin. Lisää pannulle 1rkl öljyä sekä hienonnettu sipuli ja selleri, kuutioitu paprika ja hienonnettu valkosipuli. Kuullota kasviksia 5 minuuttia. Kaada kasvikset lihojen päälle kasariin.
  Kuumenna 2,5dl vettä ja liuota siihen lihaliemikuutio. Kaada lihaliemi lihojen ja kasvisten päälle. Lisää 3-4dl vettä niin, että lihat peittyvät juuri ja juuri. Mausta oreganolla, juustokuminalla, korianterilla ja sokerilla.
  Kaada chilit liotusvesineen monitoimikoneeseen ja jauha sileäksi. Siivilöi seos kasariin. Painele siivilään jäänyt sose siivilän läpi niin, että siemenet ja kuoret jäävät siivilään. Anna padan hautua miedolla lämmöllä tunnin ajan.
  Viipaloi chorizo ohuehkoiksi lanteiksi. Ruskista viipaleet kevyesti pannulla. Kaada chorizoviipaleet pataan. Jatka kypsentämistä vielä 30-60 minuuttia tai kunnes kasslerpalat ovat mureita. Lisää vettä tarvittaessa kypsennyksen aikana.
  Halutessasi voit suurustaa kypsän padan ruokalusikallisella veteen sekoitettua maizenaa. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti