8. heinäkuuta 2013

God save strawberry jam and all the different varieties

Mikään ei voita tuiki tavallista, itse tehtyä mansikkahilloa! Lättyjen päällä aivan ehdotonta. Vaikka välillä innostunkin kokeilemaan erilaisia, maustettuja hilloja, niin ei ne tätä voita, ei sitten millään. Tämä ohje on poimittu aikoinaan Dansukkerin sivuilta, monesti testattu ja hyväksi havaittu.

Mansikkahillo

4l mansikoita
1dl vettä
1kg hillosokeria

  Perkaa mansikat ja halkaise tarvittaessa. Laita mansikat kattilaan veden kanssa. Kuumenna, kunnes vesi höyryää. Lisää hillosokeri vähän kerrallaan samalla varovasti sekoittaen.
  Kuumenna ja anna kiehua hiljalleen poreillen 10 minuuttia. Sekoittele välillä. Jäähdytä vähintään 30 minuuttia välillä muutaman kerran sekoittaen, kunnes rakenne alkaa kiinteytyä eivätkä marjat enää nouse pintaan. Kuori tarvittaessa vaahto. Jos purkitat hillon liian kuumana marjat nousevat pintaan. Hillo hyytyy lopullisesti noin vuorokaudessa.
  Annostele hillo pestyihin, kuumennettuihin lasipurkkeihin. Sulje huolellisesti ja säilytä mieluimmin viileässä.


 

4 kommenttia:

 1. Allekirjoitan tämän ja tänä kesänä tehdäänkin hilloja urakalla, nimittäin viime vuonna loppuivat kesken ja mansikkahillo on niin hyvää :)

  VastaaPoista
 2. Meilläkin tavalliset mansikkahillot loppui kesken ja maustettuja jäi vaikka kuinka :) Täytynee tehdä vielä yksi satsi, niin varmasti piisaa koko talven.

  VastaaPoista
 3. Vau ja ihanan herkullinen kuva! Saitteko tänä vuonna hyvin mansikkaa?

  Minun muutama herne on nyt vihdoin kukkinut, saamme ehkä kolme palkoa :D Ensi vuonna uudella onnella.

  VastaaPoista
 4. Kiitos Peggy! Tähän mennessä ei kauheasti ole tullut mansikkaa, mutta pahoin pelkää että kun tässä pikapuolin kotiudutaan kolmen päivän reissusta, on mansikkamaalla marja jos toinenkin poimittavana :) Lähtiessä raakileita oli aika paljon.

  Hienoa, että teille edes muutama herne tulossa :) Meille ei taida tulla yhtään hernettä :/

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...