18. heinäkuuta 2013

There's plenty of fish in the can - hurmaava tonnikalapasta

Sain viime viikolla äidiltäni muutaman keittokirjan ja vinon pinon lehtiä ruokaohjeineen. Niiden selaamiseen taitaa mennä tovi, mutta jo nyt löytyi muutama kokeilemisen arvoinen resepti. Ensimmäisenä testiin pääsi tonnikala- spagetti Caroline Ellwoodin "Italian herkut"-kirjan ohjeen mukaan. Anjovis- liemen jätin ruoasta pois, muuten tein kokolailla ohjeen mukaan. Tonnikala- pastat on meillä etenkin ipanoiden mieleen, vaikka kyllä ne kelpaa mullekin. Pelkästään valkosipulin, oliiviöljyn, tomaatin ja mausteiden tuoksu oli jotain aivan ihanaa. Vaikka tomaattien kuoriminen onkin varsin tylsää puuhaa, niin kyllä se kannatti. On nuo tuoreet hieman eri juttu kuin tölkkitomaatit.

Tonnikalaspagetti

4rkl oliiviöljyä
3 valkosipulinkynttä
1kg kypsiä tomaatteja kuorittuna
1rkl basilikaa tai oreganoa
suolaa
pippuria
2tlk(à n.200g) tonnikalaa
(1tl anjovistölkin lientä)
2tl kapriksia
500g tuorespagettia
25g voita
Päälle:
parmesaania raastettuna 
tuoretta oreganoa tai basilikaa

  Kuumenna öljy pannussa, lisää valkosipulisuikaleet ja ruskista kevyesti. Kuori tomaatit. Tomaatit kannattaa kaltata eli kastaa kiehuvaan veteen, jolloin kuori irtoaa helposti. Poista siemenet ja kuutioi tomaatit. Mausta yrteillä, suolalla ja pippurilla.
  Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä ilman kantta noin 30 minuuttia, kunnes liemi alkaa saota. Lisää tonnikala, (anjovisliemi) ja kaprikset.
  Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta hyvin ja kaada kuumaan tarjoilukulhoon. Lisää voi nokareina ja sekoita hyvin.
  Maista kastiketta ja lisää tarvittaessa suolaa. Lusikoi kastike pastan pinnalle ja tarjoa heti. Koristele annokset halutessasi parmesaanilla ja tuoreilla yrteillä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti